Когато преди 5 години Никола се роди ние бяхме най

...
Когато преди 5 години Никола се роди ние бяхме най
Коментари Харесай

Мечта за Никола: Да бъде сред всички нас!

Когато преди 5 години Никола се роди ние бяхме най – щастливите! Всичко беше отлично и правехме проекти за живота пред нас...до навършването на шест месечната му възраст, когато му бе сложена опустошителната диагноза Спинална Мускулна Атрофия, пишат неговите родители в helpkarma.com. Очакванията бяха, той в никакъв случай да не проходи. Но, това напълно не беше най - неприятното! Лекарите „ дадоха “ на Никола не повече от две години живот и то при доста ниско качество, с неспособност даже за независим седеж, дишане и хранене…. Боже, та той бе едвам на 6 месеца!!! Тогава светът се срина за нас. Времето спря и фантазиите се погубиха... СМА - това са три букви, само че това е орис и тези три букви трансформираха животът ни, светът ни …. а даже и нас самите, вечно!

Макар, че лекарите не ни дадоха очаквания и претекст да се борим, ние повярвахме в нас и най-много в НИКОЛА.

Заминахме в чужбина, където получихме точни насоки и Никола към този момент е на 5 годинки! Всеки ден ни радва с новите си умения, неговата усмивка и искра в очите, който споделят всичко и ни оказват помощ да вървим напред! Макар, че към момента не знае какво е да стъпи на крачета.... НИКОЛА знае да се смее, да прегръща и обича, знае да играе, знае буквичките, даже да брои и да пее. Всъщност, той може и да плува и доста други неща, само че.. със специлани уреди. Научи се благодарение на рехабилитатори и логопеди, които посещава всекидневно!

Със сигурност НИКОЛА има фантазия. Тя е единствено и единственно една. Да играе с всички деца и да се разхожда в парка. Не желае доста, не желае всичко – желае единствено това!

А ние няма да спрем да се борим за неговото лекуване, каквото към този момент има в света, само че не и в България и за това ще са ни нужни доста средства, с които за жал не разполагаме! И тази вяра, от която не се отказахме и за момент през всичките 5 години, че МЕЧТАТА НА НИКОЛА ще стане действителност! Молим всеки който може да ни поддържа в тази борба!
 

Който желае да помогне, апелирам да влезе ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР