Когато правителството си отива защото финансовата и икономическата политика не

...
Когато правителството си отива защото финансовата и икономическата политика не
Коментари Харесай

Любомир Каримански: Странна е номинацията на финансовия министър Асен Василев за премиер

Когато държавното управление си отива тъй като финансовата и икономическата политика не е била устроена да противодейства на рецесията , е необичайно тъкмо да става кандидатура за министър председател. Така Любомир Каримански от Има Такъв Народ разяснява пред Нова телевизия номинацията за министър председател на Асен Василев, на който през вчерашния ден президентът Румен Радев връчи мандат за сформиране на държавно управление в границите на 47-ия парламент.

Вотът на съмнение беше за икономическата и финансовата политика основно . Ако бяхме създали междуведомствена комисия и бяхме реагирали, нямаше да се стигне до тук, счита Каримански, визирайки рухването на кабинета Кирил Петков.

Ако имаме същия кабинет с разместени фигури, без явен информационен проект, в който егото бъде поставено преди всичко, няма да продължим напред , безапелационен бе финансистът.
 Нинова приема Асен Василев за министър председател, Има Такъв Народ и Демократична България също отиват на договаряния
Нинова приема Асен Василев за министър председател, Има Такъв Народ и Демократична България също отиват на договаряния

В огромна степен краят на диалозите е предупреден, предизвести Тошко Йорданов

Според него проблемите в досегашното ръководство са неспазените неща в съдружното съглашение, смяната, която не стана в региона на финансит е.

" Не знам дали позицията министър председател би подхождала на Асен Василев. Не знам дали министрите от Има Такъв Народ, които бяха в кабинета " Петков " ще останат и в възможния кабинет. Всеки от нас е виновен да направи всичко допустимо да има кабинет в границите на този мандат на Народното събрание ", сподели Каримански.

Асен да води диалози като цяло с Има Такъв Народ, това е по-обезпокоително , сподели Каримански.

" Да се слага изрично и ясно алена линия с Има Такъв Народ е пресилено, повече от естественото ми се коства. Не зная за какво е нужно да се предизвикат подобен вид крайности. Да забележим какво може да извлечем като урок от сегашната политическа рецесия и тогава да продължим ", прикани Каримански и изясни, че следва на среща на групата да се реши държанието им.
 Асен Василев е обезпокоен, че фондовете по Плана за възобновяване ще спрат, в случай че няма промени
Асен Василев е обезпокоен, че фондовете по Плана за възобновяване ще спрат, в случай че няма промени

По думите на вицепремиера във финансово отношение България е доста добре позиционирана и постоянна

По мотив търсената поддръжка от обособени депутати, Каримански напомни, че конструирането на Народното събрание е с помощта на пропорционални листи и симетричен во т. Ако беше мажоритарен избор, е друго. Имаме групи, нямаме народни представители сами за себе си. Не е обикновено от Политическа партия да търсят поддръжка от Българска социалистическа партия и от обособени народни представители - значи ли че има обединен стандарт. ПГ ще се събере, ще разиска и ще реши по какъв начин да работи, изясни депутатът от Има Такъв Народ.

Запитан дали е бил канен, той сподели, че поканата за диалози не зависи от него. Когато поканата стане факт, ще реагираме. Важно е каква структура ще бъде определена. Точките са една рамка, значимо е какви са дейностите, изясни Каримански.
 ГЕРБ оповестиха за личност нон грата за кабинет всички от Политическа партия
ГЕРБ оповестиха за личност нон грата за кабинет всички от Политическа партия

Дончев се загрижи по какъв начин функционално необразован министър председател управлявал държавата

В рамките на този парламент е добре да създадем всичко допустимо да има втори кабинет, счита Каримански и призна, че са търсили и неговата поддръжка. Бях закрепен върху бюджета, даже да съм имал пропуснати позвънявания, не съм видял, изясни ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание.

" Има Такъв Народ са събрани хора с друг неповторим ДНК код. Ето за какво реакциите до този миг за разнообразни неща се гласоподават друго ", сподели Каримански за разностранното държание на членовете на партията.
 Зам.-председателят на ПГ на Има Такъв Народ Виктория Василева напуща Народното събрание
Зам.-председателят на ПГ на Има Такъв Народ Виктория Василева напуща Народното събрание

Това ще се случи идната седмица

Относно той съобщи, че постоянно е съветвал сътрудниците си да са правилни на себе си и на сърцата си.

По тематиката за оръжията за Украйна, той сподели, че е необичайно по време на разискването и Българска социалистическа партия да са били съвсем съгласни и да споделят: " ще намерим метод да решим въпроса за експорт на оръжия, само че значимото е в каква маркетингова опаковка ще го предложим на хората ".

Каримански призна, че планът за актуализация на бюджета е прекроен и по тази причина е получил необятна поддръжка .
 Народно събрание одобри актуализацията на бюджета
Народно събрание одобри актуализацията на бюджета

Отстъпки за горивата, Данък добавена стойност и други влизат в сила
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР