Когато ПП не са били родени като партия, ние сме

...
Когато ПП не са били родени като партия, ние сме
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Когато ПП не са били родени като партия, ние сме се борили със статуквото

Когато Политическа партия не са били родени като партия, ние сме се борили със статуквото.

 

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание след избора на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание.

 

„ Помолиха ме сътрудниците от другите партии и самият Вежди Рашидов. Те са решили по този начин, евентуално съм дала учредения да считат, че мога да го направя, че беседваме, че търсим решение, че бяхме диалогични, с цел да се откри този излаз от тридневния блокаж на страната ”, обоснова Нинова избора на Българска социалистическа партия да поддържа Рашидов за ръководител на Народно събрание.

На въпрос за какво Българска социалистическа партия разменят съществени обвинявания с Политическа партия, Нинова разяснява:

 

„ Предизвикани бяхме. Не през вчерашния ден за първи път, само че бяхме задоволително търпеливи и уважителни. Бяхме провокирани съответно от поканата за среща в зала „ Запад ” до момента в който течеше съвещанието на председателския съвет, и те знаеха. И изключително с намека, че ние в председателския кабинет вършим надали не подмолни сделки, прикрито от хората. Този намек беше мотив да си кажем някои истини ”, добави водачът на Българска социалистическа партия.

 

По думите й искри сред левицата и Политическа партия няма, само че всеки си има позиции.

 

" Социалната стратегия беше тяхно знаме в акцията им - приехме колегиално и възпитано, диалогично. Но вчерашното говорене, сочене с пръст и обвинявания за задкулисие преляха чашата ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

 

" Оставаме по този въпрос на същата кардинална позиция. Правителство с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи или " Възраждане ", ние няма да подкрепим “, безапелационна бе тя.  И изясни: " Днешното болшинство беше належащо и наложително към този момент за България и за българския народ. "

 

„ Сами си давате сметка какво щеше да означаваше, в случай че и през днешния ден не изберем ръководител – няма парламент, няма закони, няма бюджет, няма парламентарна република. Наистина блокаж на страната “, изясни пред медиите тя.
По нейните думи още е рано да се приказва за държавно управление, първо президентът би трябвало да организира съвещания. Лидерът на Българска социалистическа партия напомни позицията на Националния съвет на партията, че държавно управление с първия мандат няма да бъде подкрепено от левицата. Нинова съобщи още, че „ Българска социалистическа партия за България “ ще се отзове на поканата на „ Продължаваме промяната “ като мандатоносител за диалози за сформиране на държавно управление, в случай че такава бъде отправена.

„ За нас е значимо ние да запазим успокоение, разсъдък, диалогичност и да пристъпим доста бързо към деяние. Още през днешния ден да приказваме за комисии, да формираме работна група, която да изготви устав на Народното събрание. Самите ние сме внесли над 10 законопроекта. Това ни е първата грижа в този момент “, акцентира Корнелия Нинова.

 

По думите ѝ има опция за сформиране на държавно управление и с други мандати.

" Трудна работа е да ни притискат. Краят на парламентарната република, хората без пари... с какви причини да ни притискат? ", учуди се Нинова на изказванието, че от Политическа партия са поискали 15-минутната отмора, която взриви Народното събрание, с цел да упражнят напън над Нинова и Българска социалистическа партия.

Тя уточни, че още през днешния ден би трябвало да се стартира работата по сформирането на парламентарните комисии.

" Не. Мисля, че отговорът, че няма да подкрепим кабинет с мандата на ГЕРБ, дава и отговор на този въпрос “, отговори тя на въпрос дали са размислили и Българска социалистическа партия ще се отзоват на поканата на контактната група на ГЕРБ.

" Когато Политическа партия не са били родени като партия, ние сме се борили със статуквото. И вие знаете на какъв напън сме издържали и какъв пердах сме яли последните 6 години “, повтори тя във връзка досегашните си сътрудници в ръководството.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР