Когато погледна назад към мениджърите, които съм имал от началото

...
Когато погледна назад към мениджърите, които съм имал от началото
Коментари Харесай

Принципът на Питър, който престана да бъде изключение

Когато погледна обратно към мениджърите, които съм имал от началото на кариерата си, виждам ясно, че на някои от тях в никакъв случай не е трябвало да бъде възлагана сходна отговорност. Говорейки с другари и сътрудници, съзнавам какъв брой шокиращо постоянно срещано е това виждани. Прочуване на Gallup отпреди няколко години демонстрира, че половината от чиновниците в Съединени американски щати, които са, са стигнали до това решение, с цел да избягат от неприятен началник.

Бизнес културата приравнява старшинството в йерархията със способността да се ръководят хора, което е постоянно срещана неточност. „ Нали знаете това факсимиле: „ Хората не напущат неприятни компании, те напущат неприятни мениджъри “? То е много акуратно “, споделя Адам Карпиак, експерт по асортимент на личен състав. „ Цялостната просвета на една организация има значение, само че директният началник постоянно съставлява най-голямото предизвикателство “, прибавя той.
Лошото ръководство се е трансформирало в съществена характерност на бизнеса, а не в изключение
Карпиак споделя, че всяка година получава стотици известия от хора, търсещи работа, които споделят с него опитата си с неприятни мениджъри. „ Те са обсъждани като зъбни колелета в машина, а не като персони, които имат потребност от професионално развиване. Този метод ги кара да се усещат просто толерирани, а не ангажирани или подкрепяни на работното място “, изяснява той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР