Когато поехме управлението много хора прогнозираха, че пикът на инфлацията

...
Когато поехме управлението много хора прогнозираха, че пикът на инфлацията
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Целта ни е да намалим цените с 15-20%

„ Когато поехме ръководството доста хора предвидиха, че пикът на инфлацията ще е през лятото на 2023 година, само че ние още през есента успяхме да обърнем тази наклонност. Очакванията ми са през април месец инфлацията да продължи да спада и някъде през юни или юли да стане едноцифренна. “

Това съобщи служебният министър на стопанската система Никола Стоянов пред „ Bulgaria ON AIR “. Според него държавното управление се цели в трайно и съществено поевтиняване на артикули с магазините, което да доближи 15-20% .

Той даде за образец олиото, маслото и киселото мляко , които към този момент са поевтинели, само че занапред се чакат още по-добри резултати, защото цената на суровината пада и скоро това би трябвало да се отрази и на цената на дребно .

По думите му има доста висок интерес към профилирания уебсайт за съпоставяне на цените, който бе пуснат от страната. Той генерира по към 10 000 визити дневно , в това число и от доста държавни институции у нас.

„ С тавана на надценките може оптимално да се ограничи намесата на страната и в това време да се подсигурява на потребителите най-малко един артикул на търпима цена. Няма по какъв начин да е злополука в огромните вериги от 17 продуктови групи един артикул да се продава на минимална надценка “ , съобщи Никола Стоянов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР