Когато подреждаме или ремонтираме апартамент, всеки от нас е изправен

...
Когато подреждаме или ремонтираме апартамент, всеки от нас е изправен
Коментари Харесай

10 грешки при поставяне на мебели, които прави почти всеки собственик на апартамент

Когато подреждаме или ремонтираме апартамент, всеки от нас е изправен пред нуждата да си купи мебели и по-късно да ги подреди красиво. Но малко хора съумяват да създадат това, тъй че жилищата да станат като уютно гнездо, а не като склад със артикули.

Какви неточности позволяваме, когато подреждаме мебели и по какъв начин да ги изправим. И в бонуса посочихме няколко пропуща, които съвсем всеки прави, когато конфигурира тръбопровод.

1. Мебелите на килима не са подредени съгласно разпоредбите

– Дизайнерите дефинират 3 метода за нареждане на мебели върху килима:

– Поставете нещата непосредствено върху килима, само че по този начин, че 30-45 см да останат от ръба на мебелите до края на килима.

– Подредете мебелите по този начин, че единствено предните крайници да са на килима. Използвайки тази техника, можете образно да комбинирате няколко неща в една група, да вземем за пример няколко стола и маса.

2. Избор на кухненски мебели преди закупуване на домашен уреди

Когато декорирате кухня, първо е по-добре да изберете домашен уреди (хладилник, печка, миялна машина, микровълнова фурна и други нужни неща), да ги подредите на верните места и едвам по-късно да се включите в избора на маса за хранене, и по този начин нататък.

3. Разстоянието от кухненския остров е по-малко от 1 метър

Кухненският остров е отлично решение за увеличение на пространството за предпазване и работната повърхност. Това обаче работи единствено в случай че кухнята е в действителност огромна. Ако стаята е дребна, островът ще заема единствено място. Смята се, че би трябвало да има към 1 метър празно пространство във всичките четири направления от него.

4. Голямата баня не е разграничена на зони

Когато площта на банята е в действителност огромна, притежателите постоянно слагат всички мебели и водопроводи по стените, а в средата има доста празно пространство. В този случай дизайнерите поучават да прибегнат до делене на стаята на зони. Това може да се направи със стъклена стена, бариера. По-добре е да разделите стаята на 2 или 3 елементи: мивка, тоалетна и душ.

5. В стаята няма фокусна точка

Невъзможно е да се подреди стая с усет, в случай че в нея няма център, от който дизайнерът ще стартира дизайна. Фокусната точка може да бъде панорама от прозорец, камина, акцентна стена (например, в случай че е ръчно рисувана), произведение на изкуството, даже масичка за кафе. Ако е належащо и задоволителен размер на стаята, може да има две такива точки, само че не повече, защото в последния случай стаята ще наподобява претрупана.

 

Често тв приемникът се трансформира в центъра на стаята. Дизайнерите не предлагат това. Но в случай че в действителност желаете да превърнете тв приемника в централен обект, поставете дивана или фотьойлите не в права линия тъкмо против екрана, а в полукръг, с цел да можете комфортно да поддържате връзка и да се гледате.

След като сте решили центъра на стаята, би трябвало да започнете да подреждате огромни мебели към нея. Обикновено всички тези мебели ще бъдат „ обърнати ” към фокусната точка.

6. Наблизо има обекти с почти идентична височина

Има предписание: когато оглеждате стаята, погледът би трябвало да „ скочи “, а не да се движи по една линия. Това се реализира посредством потребление на мебели с друга височина. Ако да вземем за пример имате два високи шкафа, поставете единия в левия ъгъл на стаята, а другия в противоположния; тъй че те да се „ балансират “ между тях.

Друг потребен съвет е да комбинирате разнообразни форми: кръгли – с квадратни, прави линии – с вълнообразни. Например, по-добре е да поставите кръгла или овална маса покрай правоъгълен диван, а не правоъгълна или квадратна. Това ще придаде на помещението усет.

7. Масата в кухнята заема доста място

Голямата маса за хранене е един от най-лошите избори за дребна кухня. Но постоянно се случва да желаете да организирате събирания, само че няма задоволително място. В този случай можете да прибегнете до трик: вместо дивани или общоприети столове с облегалка, вземете пейки или табуретки – те могат да бъдат скрити под масата. Ще има доста повече свободно пространство.

8. Диванът е подложен назад към вратата

Дизайнерите не предлагат слагането на дивана с тил към вратата, защото такова нареждане основава огромен дискомфорт. Няма да можете да се отпуснете с тил към входа и евентуално ще се страхувате (съзнателно или не), че някой е на път да се промъкне.

Ако няма метод да извършите това или просто не желаете да вършиме това, създайте изкуствена преграда. Поставете маса тъкмо зад тила на дивана и поставете цветя или лампи на масата – нещо много високо, което би блокирало индивида, който седи на дивана, от този, който влиза в стаята.

9. Тоалетната е тъкмо пред вратата

Тоалетната е тъкмо против вратата – от дизайнерска позиция решението е тъпо. По-добре е да го преместите по този начин, че когато вратата е отворена, тоалетната да не се вижда изцяло. Когато поставяте, не забравяйте, че от двете страни на устройството би трябвало да има празно място. Разстоянието от 20 см от всяка страна се смята за задоволително.

10. Самостоятелна вана заема цялата широчина на стаята

Напоследък доста хора купуват независими вани. Ако дължината на стаята е 2 м, а самата баня е 1,9 м, няма смисъл да я поставяте и тя ще наподобява небрежна. Факт е, че едно от преимуществата на независима вана е опцията за разчистване на пода към нея.

Ако дистанцията до стените е единствено 10 см, това ще бъде проблематично. Оптималното разстояние се смята за 20 см от далечната стена и към 30 см от страничните.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР