Когато парите за жилище в града не достигат, много млади

...
Когато парите за жилище в града не достигат, много млади
Коментари Харесай

К-19 прокара нова тенденция в имотите, младите се втурнаха да купуват...

Когато парите за жилище в града не доближават, доста млади двойки с деца преоткриват българското село. Обикновено се ориентират към най-близкото до тях, купуват на ниска цена остарели къщи и бързо се заемат с ремонта им, написа "Марица ".

Все по-често обаче се среща и другият образец, споделят брокери - критериите на купувачите е къщата да не се нуждае от главен ремонт. Този интерес се ускори изключително след изключителната обстановка към ковид. Така клиентът към този момент желае да открие парцел, в който незабавно да може да се нанесе.

При налично дворно пространство пък до къщата елементарно се развива дребна фамилна плантация, която да зареди жителите с био храна. В момента това е доста настояща наклонност на пазара. А по отношение на цената на инвестицията - междинните цени на къщи към Пловдив варират в диапазона сред 300 и 500 евро на кв. м

Следвайки този модел, двойка от София също избра живота в картинно селце в Тетевенския Балкан. Двамата имат съществени специалности в столицата, само че бюджетът им не им разрешава да си купят мечтаното огромно жилище в града. Така се откриват в селото. Казват, че не те намерили къщата, а къщата тях.

„ Почиваме по долината на река Черни Вит от повече от 25 години, само че постоянно сме го правили оптимално покрай природата - на палатка или в примитивни колиби. Децата ни израснаха там, правехме си всяко лято дружно дом от барака без ток и вода. Това ни забавляваше и имахме прелестни, щастливи лета. Купихме си къщата в края на лятната ни отмора през 2017 година

Печката е възобновена камък по камък. Следващата стъпка е да се оформи лятна тераса. Така дребната постройка се трансформира в необятен двуетажен дом измежду зелен оазис. Днес фамилията е щастливо - основали са своя желан дом с двете си ръце. А и са на чисто и умерено място - надалеч от шума и паниката на прашните градове.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР