Когато пандемията на новия коронавирус се разпространи в цяла Европа

...
Когато пандемията на новия коронавирус се разпространи в цяла Европа
Коментари Харесай

Продаване на паника: Тоалетната хартия отново изчезва от рафтовете на супермаркетите в Германия

Когато пандемията на новия ковид се популяризира в цяла Европа по-рано тази година, единствено в границите на дни тоалетната хартия мина от нормална битова движимост в много ценена стока, даже знак на изключителната обстановка по света.

Докато потребителите под паника се втурнаха да се запасяват за идното блокиране, в Германия трябваше даже да се вкарат ограничавания в дажби за покупката на тоалетна хартия, откакто рафтовете с продукта останаха празни в цялата страна.

Несигурността нараства дружно със случаите

Когато настъпи лятото и рестриктивните мерки бяха отслабени, търсенето на тоалетна хартия в последна сметка се стабилизира. Но в този момент, когато процентите на зараза в Германия още веднъж се усилват, наподобява страхът от наново блокиране насочва клиентите назад към хигиеничния артикул и паническото пазаруване още веднъж е налице, написа локалният уебсайт Local.de.

" В момента виждаме следващото повишаване на търсенето на някои артикули като тоалетна хартия в нашите магазини ", разяснява представител на верига супермаркети пред немското списание WirtschaftsWoche.

Веригата Lidl удостовери това - магазините усещат повишаване на търсенето, само че вериги като Rewe, dm и Kaufland към момента не са отчели смяна.

Много германци пишат в обществената мрежа Twitter, с цел да се оплачат или да се подиграят с дефицита на тоалетна хартия.
 Производители на тоалетна хартия: Сблъскваме се с нещо невиждано
Производители на тоалетна хартия: Сблъскваме се с нещо невиждано

Може ли стоката да стане дефицитна за по-голям интервал от време?

Поуки

Въпреки известията за празни лавици обаче, двамата търговци подчертаха, че продаването на суматоха никога не е належащо.

" След събитията, които видяхме по-рано тази година, ние следим измененията в търсенето по-внимателно от всеки път, с цел да подсигуряваме, че нищо не е в дефицит. "

Lidl също удостовери, че е магазините на компанията са " добре готови ". Веригата уточни и че е в положение да " реагира бързо, с цел да обезпечи на обектите си задоволително доставки ", в случай че търсенето продължава да се усилва.
 В окото на бурята: Кои страни са водачи по търсене на тоалетна хартия
В окото на бурята: Кои страни са водачи по търсене на тоалетна хартия

Най-сериозно порастват приходите на италианските компании
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР