Когато падне нощта и включени светлините, възможно ли е жителите

...
Когато падне нощта и включени светлините, възможно ли е жителите
Коментари Харесай

Китай отвори денонощни музеи

Когато падне нощта и включени светлините, допустимо ли е жителите на китайските градове да намерят умерено място, надалеч от питейните заведения, караокетата и кината, където да се провиснал и насладят на културата? Отворените през нощта музеи може би са добър избор. За страдание обаче те към момента са прекомерно малцина.

Природният музей на Джъдзян, който се намира в град Ханджоу, е един от тях. Откакто пробно проработи 24 часа, той е бил посетен от над 20 000 души, като броят им пораства с всеки минал ден даже след лятната почивка. Музеят заема повърхност от към 300 кв. м и е отворен за гости от 10:00 ч. до среднощ от понеделник до петък и 24 часа в събота и неделя. Това е първият „ денонощен музей “ в Китай.

През първия ден от пробното удължение на работното време от 15:00 ч. до среднощ Природният музей на Джъдзян е бил посетен от над 700 туристи. Служителите споделят, че през лятната почивка интервалът сред 10:00 ч. и 21:00 ч. е бил пиков. За да подсигуряват качествени услуги за посетителите, те е трябвало да лимитират броя на посетителите до 100 души на час и по тази причина е имало огромна опашка на входа.

Интернет консуматор показва в обществените мрежи, че удължаването на работното време на музея е предоставило още едно място за визити в града. „ Там можем освен да избягаме от жегите, само че и да научим доста забавни неща за природата. “

С началото на лятната почивка денонощният музей закупи още по-голяма известност. Според статистиките от 4 до 10 юли е приемал приблизително по 940 души дневно, от 16:00 ч. до 22:00 ч. към 300 до 400, а от 22:00 ч. до среднощ през работните дни към 50 души, до момента в който през уикенда близо 200.

„ Нощта в музея е доста специфична, тъй като чувството и усещанията се по-различни от тези денем. Това неповторимо преживяване е доста привлекателно за посетителите. “ Това изяснява Чън Люшън, някогашен заместник-директор на Националния музей на Китай. Според него за един град и жителите му е доста значимо да удължи работното време на музеите. Това е израз за по-високите стандарти на живот и равнище на културата.

На 12 юли 2022 година Пекинският отдел за просвета и туризъм заяви, че музеите в региона на китайската столица ще бъдат отворени и през нощта, с цел да дават по-разнообразни културни действия за жителите през лятото. Те се трансфораха в нова забележителност за пекинчани и туристите в горещите летни вечери.

В момента посоката на развиване на музеите, изключително в научната сфера и във връзка с експозициите, е доста по-различна от предходната. В предишното експонатите стояха зад витрините, до момента в който в този момент след поредицата от промени нововъведения, като интерактивните изложения и мултимедия, дават ново преживяване за посетителите.

Докато удължаването на работното време притегля повече гости, специфичните артикули дават опция на музеите да навлязат в всекидневието на хората. В Природния музей на Джъдзян през лятната почивка бяха пуснати в продажба кристални пеперуди и бръмбари, както и сладолед с логото му. Плановете са да бъдат създадени още културни артикули, като серии свързани с космоса да вземем за пример.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР