Когато отразявал войната във Виетнам, той изпращал у дома репортажи

...
Когато отразявал войната във Виетнам, той изпращал у дома репортажи
Коментари Харесай

Историята се повтаря? Какво е общото между войната във Виетнам и войната в Украйна

Когато отразявал войната във Виетнам, той изпращал вкъщи репортажи от фронтовата линия, които били противоположни на казаното от политиците към обществеността. Те заявявали, че всичко върви добре и напредват. Истината от бойното поле била тъкмо противоположната и доста хора настояват, че CBS и TV News са трансформирали публичното мнениекъм войната от позитивно към негативно.

Дан Ратър не е склонен. Той споделя, че медиите, несъмнено, са имали роля, само че когато ковчезите почнали да се връщат вкъщи, героите от гимназията се върнали в инвалидни колички, а ранените и травматизирани бойци се прибрали и почнали да описват истории – тогава публичното мнение се трансформирало. Докато войната продължавала, от ден на ден и повече ранени или мъртви бойци се връщалии съвсем всеки квартал билзасегнат.

Чувайки това, то звучи като обстановката в Русия в този момент. Една година пропагандната машина ръководи медийните канали с изкривена визия за спора. Средностатистическият руснак знае, че това не е истината и може да избере да затвори очи, само че малко по малко жестоката действителност на войната ще стане невъзможна за скриване.

Последствията постоянно са брутални и от двете страни на спор като този. Ковчезите стартират да се връщат, инвалидите и ранените синове, братя и другари се прибират. Те описват ужасяващите истории от фронтовата линия.

И защото числата нарастват, от ден на ден и повече хора ще бъдат персонално наранени. Общественото мнение ще бъде оцветено от същинските истории и постепенно ще се промени към отрицателно. Обикновеният човек към този момент няма да желае да заплаща цената. За държавното управление ще бъде все по-трудно да пуска противоположни истории в медиите и да стопира възходящото неспокойствие на хората по улиците. И нека тази полуда се разпадне от вътрешната страна и да й пристигна краят ".

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР