Когато оперирах тази дама, част от мозъка й с размера

...
Когато оперирах тази дама, част от мозъка й с размера
Коментари Харесай

Жена Си Направи Обикновена Промивка На Носа. Преди Малко Издъхна В Адски Мъки С Издут Мозък!

" Когато оперирах тази дама, част от мозъка й с размера на топка за голф бе кървава ", споделя за The Seattle Times неврохирургът Чарлз Кобс (Charles Cobbs) от Шведския медицински център.

" Тези амеби бяха на всички места, те безусловно изяждаха мозъчните ѝ кафези. Нямахме визия какво става, само че когато изследвахме същинската тъкан, и видяхме, че това е амеба ".

Около една година преди този момент, въпросната 69-годишна жена е развила хронична зараза на синусите, написа Офнюз.бг.

Когато медикаментите не облекчават признаците, нейният доктор ѝ предлага да употребява устройство за промивки, с цел да се изчистят синусите. Тези устройства промиват системата синусии с разтвор на солена вода, която почиства носния канал, само че съгласно напътствията, е значимо да се употребява единствено дестилирана вода, с цел да няма никакви инфекциозни организми.

Това значи да се закупи дестилирана или стерилна вода или да се употребява преварена и охладена чешмяна вода, която е вряла сред 3 и 5 минути. Освен това, самото устройство също би трябвало да бъде стерилно, което значи, че се пречиства сред употребите.

За страдание, 69-годишната жена не е спазила тези указания. Вместо да употребява стерилна вода, тя почиства синусите си с филтрирана чешмяна вода, която не е била преварена.

След един месец сходно лекуване, инфекцията на синусите се развива в огромен обрив на моста на носа ѝ и зачервена кожа на носния отвор.

Въпреки няколкократните визити при кожния лекар, като в началото имаше съмнения, че е нещо като розацея, загадката зад тези странни признаци остава неразрешена, макар че неочакваното утежняване здравето на дамата година по-късно дава някои отговори.

Около една година след появяването на носовия обрив, пациентката получава пристъп, губи когнитивните си качества и лявата част на тялото й трепери.

Томографията разкрива нещо, което приличаше на израстък с размера на дребна монета в моторната кора на дясната страна на мозъка. Биопсията демонстрира некроза, което подхожда на съществуването на подобен израстък, само че когато пациентката се завръща след няколко дни с нови признаци, по-нататъшният разбор разкрива, че лезиите са публикувани в мозъка ѝ.

" На 19-ти следоперативен ден консултиращият невропатолог от Университета Джон Хопкинс предлага опцията за амебна зараза ", се споделя в обяснението за случая.

" Последвалото хистопатологично проучване от втората резекция разкри ясно доказателство за амебна зараза и трагична хеморагична некроза ".

Въпреки че не е известно сигурно по какъв начин е получила дамата амебната зараза, откривателите подозират, че организмът - Balamuthia mandrillaris - е нахлул в мозъка на дамата посредством " несъответствуваща назална промивка ". Амебата първо навлиза в кръвообращението й, а след това се открива в мозъка ѝ.

Без подозрение сходни инфекции са доста редки. Всъщност, в случай че хипотезата на екипа е вярна, това е първият първи случай на мозъчна зараза на B. mandrillaris от назална промивка, макар че има известия за различен тип амеба - Naegleria fowleri - която се инфилтрира в човешкия мозък по сходен метод.

" Това е извънредно необичаен случай, тази амеба даже не бе известна преди 20 години ", разяснява Кобс пред Q13 FOX.

Има към 200 случая в международен мащаб.

За страдание, идентифицирането на повода става прекомерно късно за дамата. Въпреки нападателната антиамебна терапия положението ѝ се утежнява и след една седмица тя умира.

Изключителната необичайност на тези типове инфекции значи, че не трябва да се паникьосваме, само че в това време откривателите припомнят на хората, които употребяват устройства като нети пот за разчистване на синусите си, е неотложно да го вършат безвредно, като следват всички инструкции.

" Причината, заради която може да получите мозъчни инфекции посредством назална промивка, за разлика от пиенето на чешмяна вода или къпане в чешмяна вода, е че коренът на носа е единствената елементи на човешкото тяло, където има директна връзка на мозъка и централната нервна система с външния свят ", изяснява отоларингологът Бен Блайер (Ben Bleier) от Харвардската Медицинска школа, който не е взел участие в тази ситуация.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР