Когато OnePlus представи най-новия си телефон по-рано този месец, тя

...
Когато OnePlus представи най-новия си телефон по-рано този месец, тя
Коментари Харесай

OnePlus 6 все пак е водоустойчив, но не плувайте с него

Когато OnePlus показа най-новия си телефон по-рано този месец, тя загатна, че устройството ще бъде „устойчиво на напръскване“ – т.е. способно е да издържи леко напръскване – само че не загатна, че то носи формален IP рейтинг.Липсата на IP67 или 68 узаконяване постоянно е била предизвестие при разглеждането на телефоните OnePlus, които в противоположен случай могат да се оправят с най-хубавите от най-хубавите на пазара. Apple, Samsung, LG и Гугъл са оборудвали своите флагмани, с цел да бъдат устойчиви на прахуляк и вода, което е голямо преимущество, когато се имат поради все по-нарастващите цени, свързани с тях, само че OnePlus към момента не е направила тази значима стъпка.
Оказва се обаче, че OnePlus 6 в действителност е по-устойчив на вода, в сравнение с бихте могли да си визиите, когато чуете формалното известие. Неотдавнашно демонтиране на най-новия флагман, изпълнено от софтуерните експерти в iFixit , разкрива, че OnePlus 6 в действителност е по-подготвен да се гмурне, в сравнение с компанията би желала да повярвате.

Въпреки че OnePlus не изброява формалния IP рейтинг за телефона, инженерите ѝ явно са положили някаква работа по защитаването на вътрешните му детайли против водната буря. Разглобяването от iFixit разкрива гумено уплътнение, интегрирано в слота за SIM карта, което е елементарен метод да се предотврати навлизането на вода. По-нататък обаче излиза наяве, че OnePlus е внедрила повече защитни ограничения против вода и прахуляк. Те идват под формата на черни силиконови уплътнения, заобикалящи всички кабелни гнезда – както и на OnePlus 5 и 5T, които също не са публично класифицирани като IP-съвместими.

В последна сметка, OnePlus 6 може да понесе малко вода , без да пострада. Вероятно бихте могли да го вземете в басейна за половин час и ще бъде добре по-късно, само че ще ви посъветваме да не извършите това. OnePlus евентуално ще се съгласи и ще ви каже да не го вършиме, в случай че не желаете да купувате различен телефон. Но въпреки всичко е добре да знаете, че OnePlus 6 в действителност е по-подготвен за близки срещи с вода, в сравнение с гласи формалната информация. Това евентуално е единствено защитна мярка за OnePlus, която не пусна телефона през всички тествания, с цел да обезпечи формален IP рейтинг.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР