Когато няма върховенство на закона или когато то е в

...
Когато няма върховенство на закона или когато то е в
Коментари Харесай

Вера Йоурова, ЕК: Пораснах в авторитарен режим. Знам какво е да няма върховенство на закона

Когато няма господство на закона или когато то е в риск, това оказва директно въздействие върху живота на всеки един от нас. Знам това от първо лице, тъй като съм израснала в властнически режим. Равенството пред закона беше заблуда
Това съобщи зам.-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова по време на изказването си при представянето на първия отчет за върховенството на закона. В него изключително внимание се обръща на обстановката в България.

Той е в четири точки и наблюдава връзката сред върховенството на закона, действието на институциите, корупцията и свободата на медиите.

Липсата на резултати в борбата с корупцията е един от основните въпроси, които са повдигнати от протестиращите в България, показват в отчета.

" Все по този начин се чака от управляващите да реализират поредни триумфи с дефинитивни присъди по корупционни каузи от висок сан “, пишат от Европейска комисия.

" Когато няма господство на закона или когато то е в риск, това оказва директно въздействие върху живота на всеки един от нас. Знам това от първо лице, тъй като съм израснала в властнически режим. Равенството пред закона беше заблуда. Медията разпространяваше прапоаганда в интерес на ръководещата партия. Трябваше да слушаме радио “Свободна Европа”, с цел да потърсим друга гледна точка”, уточни заместничката на Урсула фон дер Лайен по време на изказването си.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР