Когато няма разбирателство и когато всеки е срещу всеки, така

...
Когато няма разбирателство и когато всеки е срещу всеки, така
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Не бях добра орисница на 45-ия парламент, за съжаление

" Когато няма съгласие и когато всеки е против всеки, по този начин се получава. Не бях добра орисница на 45-ия парламент, за жалост! ". Това сподели пред БНР Мика Зайкова , народен представител от " ИТН ", която откри Народното събрание като най-възрастния народен представител в него.
Тя съобщи, че не приема обвиняването, че Има Такъв Народ носи виновност за късия живот на 45-ото Народно събрание, което организира единствено 9 пленарни съвещания:
" Още първоначално ние казахме, че не можем да вършим колаборации с партиите на статуквото, а за ГЕРБ изобщо не става въпрос. Г-н Слави Трифонов сподели, че няма да контактуваме с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ".
По думите на Зайкова Има Такъв Народ са отказали да сформират държавно управление дружно с другите партии на митинга, тъй като е имало заплаха да бъдат подвластни от партиите на статукво.
Мика Зайкова беше безапелационна, че Движение за права и свободи са провалили второто четене на плана за преизчисляване на пенсиите и изясни:
" Ние от Има Такъв Народ гласувахме до един " За ". В нашата стратегия е заложено през 5 години преизчисляване на пенсиите ".
Депутатката изясни, че от икономическия екип на Има Такъв Народ са съгласували с управлението на партията преизчисление на пенсиите, което ще приготвят.
" Има Такъв Народ е млада и съвременна партия. Наше решение е ние да не се явяваме на платените предизборни диспути. Не мислете, че някой ни разпорежда. Защото какво имам аз да диспутирам с Велизар Енчев (от " Българска социалистическа партия за България " ), който твърди, че има български жители, които са българи и по-малко българи.... Българските турци са толкоз българи, колкото българите в Израел, Англия и така нататък ".
Според нея не е задоволително това, че никой от държавното управление на ГЕРБ в оставка не се е явил да изясни на хората за какво цените на тока и парното порастват с " големи проценти ".
Комисията за проверка на ръководството през последните 10 години Зайкова дефинира като доста потребна, само че посочи, че в този момент е значимо какво ще направи прокуратурата.
" Има слепване, това не го споделяме ние, това го споделя Европа... Корупцията е най-големият камшик за една страна, която е с разрастваща се стопанска система. Милиарди евро минаха отсам по разнообразни стратегии, само че бяха ограбени или неефективно употребявани. България е единствената страна, която не оказа помощ непосредствено на бизнеса в пандемията ".
Зайкова назова несполучлив паралела сред появяването на ГЕРБ на Бойко Борисов преди 12 години и появяването в този момент на партията на Слави Трифонов " ИТН ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР