Когато някой се роди в 7-стайния парижки апартамент на богато

...
Когато някой се роди в 7-стайния парижки апартамент на богато
Коментари Харесай

100 жени и мъже в леглото, 4 съпрузи, 4 опита за самоубийство, рак и дете, което захвърля: Драмата на Брижит Бардо

Когато някой се роди в 7-стайния парижки апартамент на богато фабрикантско семейство, постоянно презадоволеността се трансформира в предпочитание за непрекъснат протест – тъкмо това дефинира и цялата орис на Брижит Бардо. Още от дребна тя се противи на татко си поради прекомерното галене, на което подлага нея и сестра й и прецизното му придържане към католическите догми във всичко, както и на непрестанно контролиращата си майка. Освен телесни санкции, те карат девойките си да им приказват " на Ви ” даже вкъщи. Тя е срещу каквото и да било, получено от тях, в това число мрачно кестенявата си коса и по тази причина се трансформира в иконична русокоска, когато към този момент сама може да взема решение.

Вижте цялата изложба ТУК

Единственото й избавление при започване на тийнейджърството е балетът. Тя непрестанно танцува у дома под съпровода на грамофона – фонографа на фамилията, едвам устоя през 1949 година, малко преди да е навършила 15, да бъде записана в парижката консерватория в танцовия клас на Борис Князев.
Същата година тя прави първата си гражданска война – на скандално ниска за това време възраст, става манекенка, освен това е висока единствено 166 см. Само половин година след старта на тази своя кариера, освен това тъкмо в Деня на дамата – 8 март 1950 година, изгрява на корицата на списание Ел.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР