Когато някой дойде при мен със симптомна форма на COVID-19,

...
Когато някой дойде при мен със симптомна форма на COVID-19,
Коментари Харесай

Как да лекуваме COVID-19 вкъщи: Съветите на доц. Атанас Мангъров

Когато някой пристигна при мен със симптомна форма на COVID-19, аз му споделям: " Виж какво, караш Коронавирус! " Това значи, че този човек кара остра вирусна зараза.
Това съобщи в предаването началникът на Коронавирус отделението в Инфекциозна болница, доцент Атанас Мангъров. Той разяснява методите, с които лекува своите пациенти, инфектирани с. " Особеното при тази остра вирусна зараза е, че острата ѝ фаза протича към две седмици. Това е интервал, в който се подвига температура, човек е нерадушен, има болки в главата, кашлица, болки по мускули и стави ", означи доцент Мангъров. " Тоест човек би трябвало душевен да се настрои, че през идващите 15-16 дни ще бъде болен. Това заболяване се обостря, затихва, по-късно още веднъж се обостря. Най-тежката фаза е някъде сред 10-я и 15-я ден ", изясни доцент Мангъров.
 Доц. Мангъров: От Щаба си мислят, че надали не контактуват с Господ, не заблуждавам хората (ВИДЕО) Доц. Мангъров: От Щаба си мислят, че надали не контактуват с Господ, не заблуждавам хората (ВИДЕО)
Нося маска, където ме задължават. Иначе не. Като шеф Коронавирус отделението към Инфекциозна болница, нося маска от време на време. Това стана яс...
" Ако се направи фотография или скенер към седмия или осмия ден, може да се види, че има двустранна бронхопневмония. Но това е вирусна пневмония. Тя не се лекува с антибиотик. Тоест - прибираш се у дома, настройваш се за това заболяване и започваш да пиеш колкото се може повече течности - чай или просто вода ", сподели Мангъров. Инфекционистът посочи, че лекуването продължава с леки и течни храни под формата на разнообразни типове супи - пилешка, телешка, чорба топчета - без значение.
" Трябва да се храниш, макар че нямаш вкус, нямаш усет, това е част от лекуването, което не е единствено предоставяне на хапчета. Третото нещо, към този момент като медикамент, би трябвало да пиеш някакъв антиагрегант - най-добре е това да бъде аспирин от 100 мг. Това се пие един път дневно ", уточни инфекционистът. " И в случай че доста ти е зле, доста те боли главата, доста ти е неприятно, имаш болки по мускулите, можеш да пиеш някакво нестероидно противовъзпалително средство като парацетамол или ибупрофен или аналгин ", съобщи Мангъров. Той означи, че смисъл от влизане в болница има единствено когато стартира да се появява дихателна непълнота. " Това се случва в доста дребна част от случаите. Това нещо може да се обективизира, като се закупи от аптеката пулсоксиметър, който следи сатурацията. Когато тя падне под 90, човек стартира да усеща, че не му доближава въздух. Даването на О2 се постанова тогава, когато сатурацията падне под 85. Но, вижте, това не са безспорни стойности ", съобщи още доцент Мангъров.

Какви други препоръки за лекуване даде доцент Атанас Мангъров - гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР