Когато някъде те посрещнат и приемат с цялото си сърце,

...
Когато някъде те посрещнат и приемат с цялото си сърце,
Коментари Харесай

„Приеми ме на село-Възраждане“ – история за гостоприемни домакини и работливи гости

Когато някъде те посрещнат и одобряват с цялото си сърце, желанието още веднъж да прегърнеш гостоприемните домакини не отминава. И не пропускаш опция за последваща среща, за която знаеш, че ще те подари с куп страсти и незабравими прекарвания.

Това е естественият отговор на въпроса за какво „ Приеми ме на село-Възраждане “ тази година още веднъж се случи в с. Жълтеш.

След като през 2022 година участници и домакини дружно работиха за облагородяване на балканското село, този сезон задачата им бе продължена – младежи от София, Варна и Пловдив, с поддръжката на девойки и момчета от Терапевтичен център „ Свети Илия “, с възторг се трудиха, с цел да почистят, ремонтират и подобрят образа на с. Жълтеш.

Изцяло актуализирана и освежена е още една автобусна спирка, беседката – притегателно място за локалните младежи, е почистена и лакирана, а перилата на двата моста – прясно боядисани. Почистена и боядисана е и дограмата на кметството. И защото за участниците тежката работа не е затруднение, а предизвикателство, към този момент е почистено и локалното гробище.

Гостоприемните домакини от НЧ „ Светлина 1927 “ и възрастните поданици на с. Жълтеш отвърнаха на великодушния непринуден труд със сърдечно отношение и откровена признателност - с вкусна домашно приготвена храна и със споделени истории от отминали времена. А концертът на поляната край беседката провокира същински екстаз у публиката.

И както имаше време за труд, по този начин имаше и време за разходка – след добре свършната работа, участниците в самодейността имаха опция да посетиха РЕМО „ Етър “, където „ чиракуваха “, въпреки и за малко, при майсторите и имаха шанса се допрян до достоверни български занаяти.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР