Когато нещо започне като порнография, приключва като порнография. Това, което

...
Когато нещо започне като порнография, приключва като порнография. Това, което
Коментари Харесай

Проф. Киров: Приключи порнографията с новата Конституция

Когато нещо стартира като порнография, завършва като порнография . Това, което наблюдавахме през вчерашния ден в Народното събрание не ме изненадва. Така някогашният парламентарен арбитър проф. Пламен Киров разяснява в утринния блок на БиТиВи отхвърленото предложение за плана за нова Конституция и Велико национално заседание (ВНС).

" Ако въобще е имало желание за конституционни промени в мен се затвърждава убеждението, че е належащо Велико народно събрание, тъй като в случай че този парламент имаше опцията да промени Конституцията, тежко ни и горко като виждаме какво е равнището на юридическата мисъл в него и равнището на дебата по подобен значим проблем . Конституцията не е нито министерска директива, нито разпореждане на Министерския съвет, с цел да я променяме по три път дневно ", безапелационен бе проф. Пламен Киров.

Той изясни, че когато се афишира локдаун и затваряне на страната би било мъчно да се показа, че министър председателят Бойко Борисов би си подал оставката , даже да имало нужния брой народни представители за новата Конституция и Велико народно събрание. Основната цел била реализирана - да не се стигне до предварителни избори.

Проф. Киров посочи, че отчетът на венецианската комисия не е благоразположен. Нито едно европейско общество не подхожда по този метод към нова Конституция . В Европа по този метод не става конституционна промяна, в някоя бананова република би могло да стане, само че не и в Европа, акцентира някогашният парламентарен арбитър.

Проф. Киров уточни, че професионален спор за новата Конституция в Народното събрание няма, а във Временната комисия за Основния закон половината от депутатите не са адвокати . Единственият, който призна, че е писал Конституцията, си подаде оставката, посочи някогашният парламентарен арбитър, визирайки някогашният правосъден министър Данаил Кирилов.

По думите му, в случай че се разгласи изключително или военно състояние в Конституцията е записано, че изборите могат да се отсрочат за есента .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР