Когато нещо е прието в парламента, то не е свършено

...
Когато нещо е прието в парламента, то не е свършено
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев убеден: Дигитализацията на здравеопазването ще продължи

„ Когато нещо е признато в Народното събрание, то не е свършено поради една или друга политическа партия, а тъй като е реализирано равнище на консенсус. Здравеопазването е необходим консенсус – броят на лечебните заведения, разпределението на функционалностите, потребността от млади лекари, - за всичко това ни е необходим консенсус. Дигитализацията на опазването на здравето разрешава доста по-добре да се наблюдават ресурсните потоци. То ни разрешава да наблюдаваме успеваемостта на разноските ”. Това сподели доктор, претендент за народен представител от „ Продължаваме промяната ” – „ Демократична България ” в  предаването " Твоят ден " по NOVA NEWS.

Той е уверен, че дигитализацията ще продължи, с цел да може да се организира антибиотично лекуване. „ Антибиотиците би трябвало да се предписват единствено и само от правоспособни лекари, да се ползват единствено, когато има потребност. Самолечението с антибиотици е голям проблем в България ”, сподели Симидчиев.

По думите му на всяка една от рецептите може да бъде подложен знак да не се заменят медикаментите. „ Фармацевтите към този момент имат опцията да заменят един медикамент с равностоен генерик ”, сподели той и посочи, че има взаимозависимост дали медикаментите са по Здравна каса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР