Когато нещата не вървят по план и стресът буквално ви

...
Когато нещата не вървят по план и стресът буквално ви
Коментари Харесай

Правете го три пъти седмично: най-ефективният начин за справяне със стреса

Когато нещата не вървят по проект и стресът безусловно ви изяжда, някой възпламенява свещ и отива на вана с пяна или се гмурка в завладяващия сюжет на книга. Въпреки това, съгласно откривателите, има по-ефективен метод за справяне със напрежението - сексът с сътрудник три пъти седмично работи доста по-добре...

Според консултанта Трейси Сейнсбъри неведнъж, когато хората са преуморени, изправени пред безкрайни описи със задания и се усещат претрупани от живота, половият им живот страда. Изследователите обаче считат, че вместо да редуцират половия си живот, хората в действителност би трябвало да отделят повече време за него, пише Daily Mail.

За да се усещаме по-удовлетворени, споделят откривателите, би трябвало да си набираме " дневната доза " хормони на щастието като серотонин, допамин и " хормона на гушкането " окситоцин. Сексът може да достави целия този нужен коктейл от хормони посредством фамилиарност, контакт кожа до кожа, а също и посредством самия акт.

Известните като допамин, окситоцин, серотонин и ендорфини, Сейнсбъри споделя, че са освен хормони на щастието, само че и нашите хормони на резистентност и резистентност, когато сме уплашени. Затова би трябвало да ги подтикваме да се усещат по-добре. Изследователят отбелязва, че сексът може да помогне в това и по тази причина би трябвало да го извършите част от " вашата рутина ".

Изследователят отбелязва, че не приказваме безусловно за сантиментално правене на обич, даже бързият секс може изцяло да се оправи с тези задания. По създание предлагането на Sainsbury е да бъдете занимателни и игриви и да включите секса в седмичния си график, по този начин да се каже.

Статистиката демонстрира, че множеството двойки в действителност много подценяват тази част от живота. Така изследването сподели, че междинната английска двойка прави секс единствено един път седмично. Всъщност той е в листата след работа, връзка, готвене, домакинска работа и персонален живот.

Сейнсбъри отбелязва, че освен самото деяние, само че и контактът кожа до кожа също покачва нашите хормони на резистентност и благополучие. Ето за какво откривателят упорства, че хората би трябвало да създадат секса " част от рутината ". Предполага се, че това оказва помощ за справяне със напрежението, както и за поощряване на здравословен полов живот.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР