Когато не ви хрумва нищо смислено за подарък за рожден

...
Когато не ви хрумва нищо смислено за подарък за рожден
Коментари Харесай

Мъж подарява ДНК тест на приятелката си. Оказва се, че са близки роднини

Когато не ви хрумва нищо свястно за подарък за рожден ден, историята за този ДНК тест ще ви подсети, че от време на време е хубаво просто да се придържате към класиката – цветя и бонбони, тъй като, почтено казано, всичко е по-добре от това.

22-годишната канадка Матилда споделя по какъв начин (вече бившият) ѝ другар взема решение да ѝ подари генетичен тест, с цел да научи повече за фамилната си история.

„ За рождения ми ден предходната година някогашният ми ми подари един от тези ДНК проби – споделя тя във видео с над 100 000 лайкове, което към този момент е частно. – Майка ми е осиновена, а аз в никакъв случай не съм познавала биологичния си татко. Интересувах се най-много от информация, обвързвана със здравето ми. Разбирате ли, желаех да видя дали има нещо, за което би трябвало да внимавам. “

Момчето взима ДНК тест и на себе си, тъй като по това време са били на промоция (находчиво гадже), а най-после ги изпращат за разбор.

„ Когато получихме резултатите месец по-късно, започнах да проверявам генетичните родственици, защото единственият човек, който познавам и с който механически съм родственик, е майка ми – продължава Матилда във видеото. – Скроловах надолу, попаднах на гаджето си и си споделих – „ Хей, това е готино. Този човек има като твоето име. “

„ Именно по този начин разбрах, че излизам с братовчед си. “

За негативно време секцията с мнения в TikTok (преди видеото да бъде скрито), се изпълва с хора, разказващи за своя опит с кръвосмешението.

„ И родителите ми откриват, че са братовчеди – написа един човек. – Това не ги е спряло да излизат, тъй като явно аз живея. “

В генетично отношение обаче нещата могат да се усложнят доста, както демонстрира това изследване, отдадено на кръвосмешенията в кралските фамилии в Европа.

Други пък откриват, че са свои лични шести братовчеди. Колкото и необичайно да ви звучи това, е изцяло допустимо, защото поради другите равнища на братовчеди вие в действителност споделяте общ предтеча. Т.е. индивидът над вас би бил собствен личен втори братовчед, защото вторият братовчед е синът или дъщерята на първи/а братовчед/ка на родител, а техните родители са първи братовчеди. За повече информация по темата можете да разгледате този калкулатор на братовчеди. Или в случай че в действителност желаете да видите какъв брой комплицирани могат да бъдат фамилните връзки, без даже да се стига до блудничество, представяме ви тази ария и диаграма на човек, който се трансформира в собствен личен дядо.

Що се отнася до Матилда, тя се разделя с приятеля си – частично заради други аргументи, частично поради ДНК теста.

Според резултата тя и приятелят ѝ са трети братовчеди, само че откакто прави малко повече изследвания, момичето открива, че най-вероятно са втори.

„ Бившият ми е страховит човек и аз към момента го обичам доста, само че да… “

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР