Когато не става по единия начин, ще стане по другия.

...
Коментари Харесай

ГЕРБ успя с назаначенията си в енергийния холдинг след оттегляне на жалба

Когато не става по единия метод, ще стане по другия. ГЕРБ въпреки всичко ще успее да впише определеното предходната седмица ново управление на Български енергиен холдинг, макар явните нарушавания на процедурата, поради които съдът спря вписването. Тъжителят изненадващо е отдръпнал молбата си.

С определение на Софийския градски съд от 23 април решението на енергийния министър в оставка Теменужка Петкова за новите назначения бе спряно. Повод за това беше искова молба на София Касидова (зам.-министър на стопанската система и зам.-министър на превоза в кабинета " Сакскобургготски " ). Тя е взела участие в процедурата и е трябвало да бъде класирана на второ място като самостоятелен член на съвета на шефовете, само че вместо нея министър Петкова предлага за назначение някогашния PR на БЕХ Александър Църноречки, който даже не е взел участие в конкурсната процедура.

Според молбата на Касидова Църноречки не дава отговор на условията за подготовка, като това, че е чиновник във ведомството даже е нарушаване на разпоредбите на самата процедурата.

Изненадващо обаче на 29 април София Касидова е отдръпнала исковата си молба и действително делото ще бъде прекъснато. А това значи, че няма да има спънка за вписването на Църноречки в борда на БЕХ, макар че то ще е в нарушаване на процедурните правила.

Какво тъкмо е трансформирало позицията на Касидова толкоз бързо и внезапно към този момент не е ясно. Това обаче е изцяло в звук с метода на ГЕРБ към такива обстановки: доста критици на партията бяха привлечени по-късно с високи постове в разнообразни институции. Деница Сачева и Тома Биков са единствено два от образците за това.
Защо е значим БЕХ
А управлението на БЕХ е значимо по доста аргументи. Реално то ще ръководи цялата държавна енергетиката, защото под негов надзор са всички огромни държавни сдружения като НЕК, АЕЦ " Козлодуй ", " Булгаргаз ", " Булгартрансгаз ", Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " и " Мини Марица-изток ", чиито консолидирани доходи са близо 7 милиарда лв..
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР