Когато не сме в парламента, ние сме при хората, заяви

...
Когато не сме в парламента, ние сме при хората, заяви
Коментари Харесай

Крум Зарков: ГЕРБ не са отстъпили от позициите си за Изборния кодекс

" Когато не сме в Народното събрание, ние сме при хората ", съобщи зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков по Нова ТВ.
Той изясни, че претекстовете, с които президентът е наложил несъгласие върху измененията на Изборния кодекс, са тези, които от Българска социалистическа партия са показали по време на дебатите.
" Президентът направи това, което се очакваше от институцията - върна за преразглеждане изборните промени ", разяснява Зарков. Той посочи, че ветото на президента е отчасти и че са върнати за преразглеждане 18 разпореждания, измежду които са преференциите и машинното гласоподаване.
" Дебатите по въпроса за Изборния кодекс са изчерпани - те се състояха преди 10 дни. Ние ги обсъждахме 26 часа ", съобщи Зарков.
По думите му, макар причините на Българска социалистическа партия, ГЕРБ не са отстъпили от позициите си.
" Исканията ни, които също включват метода на взимане на решения в изборните комисии, както и правото на обжалване пред Върховен административен съд, не бяха задоволени ", разяснява националният представител.
" Нямаха съответно парламентарно държание по време на гласуването. Ние взехме решението да излезем от Народното събрание, откакто станахме очевидци на издевателстване над парламентарната процедура ", разясни Зарков.
" Парламентът би трябвало да е сцената, на която се играе политическата игра. Вместо в сцена, този парламент се трансформира в завеса ", безапелационен бе социалистът.
" Излизането на опозиционната партията от Народното събрание е процедура, която е позната. Ние не напущаме просто по този начин. Преди 10 дни събрахме Националния съвет на Българска социалистическа партия и излязохме с декларация.
Решихме, че напущаме Народното събрание, до момента в който не бъдат анулирани скандалните промени в Изборния кодекс ", изясни Зарков. " Веднъж вечно би трябвало да кажем, че царят е гол . Не може непрестанно да се вършим, че не виждаме какво става ", заключи зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР