Когато не се съобразяваш с бизнеса - това за нас

...
Когато не се съобразяваш с бизнеса - това за нас
Коментари Харесай

Превозвачите обвиняват регионалния министър в арогантно поведение

" Когато не се съобразяваш с бизнеса - това за нас е надменно държание. " Около това мнение се сплотиха пред Би Ти Ви Йордан Арабаджиев и Магдалена Милтенова във връзка тол системата.

Според превозвачите арогантното държание е от страна на региналния министър Петя Аврамова в целия развой по тол такситите. Всички транспортни асоциации дадоха един куп предожения и мнения за тол таксите, само че общо нула са признати.

Превозвачите упорстват за муден преход от винетната система към тол системата, с цел да не бъде шоково повишаването. За това те се подвигат на народен митинг на 13 януари, когато ще се включат и таксиметрови превозвачи. Основните им претенции са оставката на районния министър Петя Аврамова с мотив, че не се преценява с нито едно предложение на транспортния бизнес, както съкращаване на таксите за цената, обсега и префенции.

По думите на Арабаджиев тол системата не е подготвена, тъй като нито едни транспортьор не знае по какъв начин да работи с нейните особености.

От своя страна Магдалена Милтенова уточни, че философията на въвеждането на тол системата е сбъркана, тъй като тази, към която се стреми Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ), е постигането на суми, които да бъдат 290 млн. лева от леките коли и над 400 млн. лева от рейсовете и камионите. Според нея общата сума от близо 700 млн. лева може да се реализира математически, само че ще се реализира на гърба на хората.

" Средствата ще дойдат от хората и потребителите и това е арогантното, тъй като не се споделя в районното министерство. Извинявайте, само че докога ще заплаща българският консуматор ", запита Милтенова.

Ние сме в спор с Министерство на регионалното развитие за метода на заплащане на тол системата. Нека да бъде обсегът подобен, че да обхване всички камиони, само че и българският транспортен бизнес да има глътка въздух, включи се още веднъж Арабаджиев.

Няма опозиция във връзка с тол системата, а във връзка с цените, тъй като са извънредно високи. Не може един рейс за един курс до Бургас да заплаща 100 лв. за винетка, да заплаща още 1 200 лв. за тол такса. Налагат се едни цени и не са изпълнени настояванията на превозвачите, недоволства Милтенова.

" Ние би трябвало да защитим българския транспортен бизнес и да получи глътка въздух от шоковото налагане на тези такси ", сподели в умозаключение Йордан Арабаджиев. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР