Когато не говори за мисии до Марс, самоуправляващи се автомобили

...
Когато не говори за мисии до Марс, самоуправляващи се автомобили
Коментари Харесай

Съветът на Мъск за младите хора: Не се опитвайте да бъдете лидери

Когато не приказва за задачи до Марс, самоуправляващи се коли и независимост на словото в Twitter, Илон Мъск има някои изненадващо практични препоръки за младежите.

Неотдавна основният изпълнителен шеф на Tesla и SpaceX предложи на младежите в никакъв случай да не избират кариера въз основа на това дали тя може да ги направи известни или не. По думите те би трябвало да се съсредоточат върху нещо доста по-просто: " Намерете работа, в която бихте били положителни и която да дава отговор на уменията, които сте придобили с времето ", представен от CNBC.

" Не се опитвайте да бъдете водач, единствено тъй като смятате, че е това е вярно, сподели Мъск. " Много постоянно хората, които желаете за водачи, са тъкмо тези, които не желаят да бъдат водачи. "

Идеята, че жадните за власт хора не са положителни шефове, е подкрепена и от научни проучвания: предходната година откриватели от Техническия университет в Мюнхен откриха, че " мощно нарцистичните водачи могат да провалят работата на екипа ". Проучване от 2015 година пък, оповестено в Journal of Academy of Management, откри, че скромните и съпричастни водачи постоянно усъвършенстват работата на екипа.
 Финансовите препоръки, които милениалите дават на поколението Z
Финансовите препоръки, които милениалите дават на поколението Z

Спестяване и обмисляне на финансите - измежду най-важното

За да бъдат точно такива водачи, Мъск посъветва младежите да се съсредоточат върху работата и да имат вяра, че положителното им показване ще им помогне да се повдигнат по кариерната стълбица. Желанието да бъдеш в светлината на прожекторите може би няма да помогне съгласно милиардера.

Самият Мъск не е желал да бъда бизнесмен в софтуерната сфера: откакто приключва Wharton School на Университета на Пенсилвания през 1997 година, той кандидатства и е отритнат от работа в Netscape - компания за интернет програмен продукт в Силициевата котловина.

Според съгласно биографична книга от 2015 година " Илън Мъск: Tesla, SpaceX и търсенето на фантастично бъдеще ", той евентуално не е получил работата, тъй като не е имал тапия по компютърни науки, което всъщност го принуждава да се занимава с предприемачество като единствения метод да си откри работа в региона на технологиите.
 Как да реализираме триумфи: Съвети от 10 известни милиардери
Как да реализираме триумфи: Съвети от 10 известни милиардери

Според Бил Гейтс е значимо с какви хора се обграждате, Бъфет поучава да инвестирате в себе си, а Зукърбърг да рискувате

Мъск и брат му Кимбъл продадоха първата си компания за уеб програмен продукт Zip2 на към този момент несъществуващата компютърна компания Compaq през 1999 година за почти 300 милиона $. Мъск употребява тези пари, с цел да започва X.com, който в последна сметка се трансформира в PayPal.

Илон Мъск е началник на фирмите SpaceX и Tesla, а също по този начин играе значима роля в други компании, които е основал, като The Boring Company и Neuralink.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР