Когато не е в роля, той говори бавно, с големи

...
Когато не е в роля, той говори бавно, с големи
Коментари Харесай

Джон Малкович, за когото работата и животът са най-големият късмет

Когато не е в роля, той приказва постепенно, с огромни паузи сред всяка дума. Гласът му е невисок, постоянно е по-скоро шепот, а интервютата с него оставят чувство за потиснатост. Всъщност Джон Малкович счита себе си за един от най-големите късметлии на света, а отношението му към живота е тъкмо противоположното на метода, по който звучи.

В последните дни името на американския артист, продуцент и режисьор от хърватски генезис е споменавано постоянно в българските медии. Причината - той е в диалози с Народния спектакъл, а задачата е - Малкович да сложи зрелище в София през 2024 година Новината заяви в четвъртък ръководителят на трупата Мариус Донкин.

Малкович твърди за себе си, че е жизнеспособен човек. „ Никога не съм бил отрицателен. Аз съм много положителен човек “, споделя той в

Такъв е макар всички неволи в живота си или може би тъкмо поради тях. В рамките на 5 години губи две от сестрите си, по-големия си брат и майка си. Междувременно всичките му спестявания са откраднати. Парите му са източени в схемата от след това наказания доживотно прочут лъжец Бърни Мадоф.

„ Загубихме доста. Но не се ядосвах дълго. Просто трябваше да създадем няколко промени в метода, по който живеехме. В идващите години трябваше да поема повече работа, която плащаше добре и да работя непрекъснато. И спряхме да влагаме пари във филми, които не носят доходи “, споделя Малкович.

Изпитвал е яд първите 2-3 дни, откакто научава, че са му откраднати милиони. „ След това си споделих: Ти си късметлия, че си жив и си късметлия, че имаш работа “.

Джон Малкович споделя, че в никакъв случай не е мечтал да стане артист. В учебно заведение в действителност желал да играе професионално бейзбол, обаче си харесвал момиче, което било в часовете по драма и по този начин попаднал на първата си сцена. В колежа учи Биология и Социология, след което се записва да учи Театър в два университета в щата Илинойс. Но прекъсва и двата пъти.

Отдава се на сцената чак когато се мести в Чикаго и през 1976 година Основава чикагския спектакъл "Степенулф ". До ден сегашен трупата съществува като негова благотворителна организация, а театралното изкуство остава по-голямата му обич от филмовото.

Оттук нататък Малкович изгрява бързо. До 1985 година е получил два пъти „ Оби “ за функциите си в пиеси, прави дебюта си на „ Бродуей “ с Дъстин Хофман и печели премия „ Еми “ за присъединяване си в телевизионната акомодация на „ Death of a Salesman “.

Дебютира в киното с кино лентата "Място в сърцето " през 1984 година, за който е номиниран за "Оскар " - за най-хубава мъжка второстепенна роля. Получава номинация за "Оскар " и през 1994 година за ролята си във кино лентата "Под прицел ", още веднъж в същата категория.

До момента Малкович е взел участие в над 90 кино лентата, измежду които има всевъзможни – мейнстрийм или пък извънредно различни, холивудски и европейски, доста известни и доста незнайни, именито положителни и неприятни. Играе разнообразни функции, само че е изключително добър като елегантният прелъстител и непредвидимият мастърмайнд.

Най-известният му филм несъмнено е "Да бъдеш Джон Малкович ", в който играе друга версия на себе си. Номиниран е също за "Сателит ", БАФТА, две награди "Сатурн " и три награди "Златен глобус ". Други филми с негово присъединяване са "Място в сърцето ", "Империята на Слънцето ", "Опасни връзки ", "Желязната маска ", "Развратникът ".

През последните години поема функции в няколко сериали на интернационалните телевизионни колоси HBO, BBC и Netflix, измежду които се откроява драмата на Паоло Сорентино "Новият Папа “.

Малкович от дребен има личен жанр на обличане, на който държи безпределно. Чрез облеклата си показва бохемската си натура, която е на напред във времето и в друго негово странично занятие – фотографията. През 2002 година Малкович основава лична фешън къща, която година по-късно пуска мъжката сбирка „ Uncle Kimono ”, на която самият той е дизайнер. Втората му линия “Technobohemian ” излиза през 2010 година

Джон Малкович е артист към този момент 46 години, само че няма никакво желание да стопира да работи. Пред Гардиън споделя, че към този момент даже не го прави за парите, а тъй като обича това, което прави. И повтаря още веднъж, че е късметлия да има работа и да е жив.

„ Така виждам на живота. Имах доста шанс. Аз съм по-голям късметлия от всеки различен, който познавам. По-голям късметлия от всички други деца в моето семейство, които до един бяха по-интересни, по-талантливи и по-умни от мен. Така че когато се случат неща, които са тъжни и сложни, аз не изпитвам потребност да се окайвам от тях “, споделя артистът.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР