Когато НДСВ управляваше имаше страхотни кадри и това бяха едни

...
Когато НДСВ управляваше имаше страхотни кадри и това бяха едни
Коментари Харесай

Герджиков: Никога не съм напускал НДСВ, Слави не е искал това от мен

" Когато Национална движение „Симеон Втори" управляваше имаше страхотни фрагменти и това бяха едни от най-хубавите години за България. Аз не съм напускал Национална движение „Симеон Втори" в никакъв случай. Дори Слави Трифонов не е желал от мен да напусна партията, когато ме предложи за министър ", това сподели някогашният вицепремиер Николай Василев във връзка думите на проф. Огнян Герджиков, че партията се завръща в политиката. 
Прочетете още
" Хората в кабинета " Габровски " са изцяло прилични. Има партии, които са недоволни от всичко и постоянно ще са срещу, каквото и да се предложи. Бих се радвал като жител да имаме държавно управление ", по този начин Василев разяснява състава на проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

Бившият вицепремиер съобщи, че в тази обстановка на страната е по-добре да има някакво държавно управление, в сравнение с никакво. 

" В България е нямало държавно управление, което да е вярвало, че би трябвало да влезем в Еврозоната и да направи обществена акция, с цел да осведоми хората ", разяснява той.

" Вината е и в нас, икономистите. Няма никаква висока инфлация след приемане на еврото в нито една страна, която е приела еврото. Най-високата инфлация в Европа сега е в Унгария, която не е приела еврото. Със сигурност заплатите и приходите на хората ще набъбнат. Хората ще забогатеят. Цените няма да се вдигнат поради еврото ", увери Василев, който бе министър на стопанската система в интервала 2001 - 2003 година в държавното управление на Симеон Сакскобургготски.

Василев сподели, че не е несъмнено дали ще станем членове на Еврозоната през 2024 г. 

" Ние нямаме ясна политическа воля. Виждате, че даже не ни желаят в Шенген ", сподели той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР