Когато НДСВ управляваше имаше страхотни кадри и това бяха едни

...
Когато НДСВ управляваше имаше страхотни кадри и това бяха едни
Коментари Харесай

Николай Василев: Никога не съм напускал НДСВ

Когато Национална движение „Симеон Втори" управляваше имаше страхотни фрагменти и това бяха едни от най-хубавите години за България. Аз не съм напускал Национална движение „Симеон Втори" в никакъв случай.

Дори Слави Трифонов не е желал от мен да напусна партията, когато ме предложи за министър.

Това съобщи пред Българска национална телевизия ова някогашният вицепремиер Николай Василев по мотив думите на проф. Огнян Герджиков, че партията се завръща в политиката.

„ Хората в кабинета „ Габровски “ са изцяло прилични. Има партии, които са недоволни от всичко и постоянно ще са срещу, каквото и да се предложи.

Бих се радвал като жител да имаме държавно управление “, разяснява той.

Василев сподели, че в тази обстановка на страната е по-добре да има някакво държавно управление, в сравнение с никакво.

„ В България е нямало държавно управление, което да е вярвало, че би трябвало да влезем в еврозоната и да направи обществена акция, с цел да осведоми хората. “

„ Вината е и в нас, икономистите. Няма никаква висока инфлация след приемане на еврото в нито една страна, която е приела еврото. Най-високата инфлация в Европа сега е в Унгария, която не е приела еврото. Със сигурност заплатите и приходите на хората ще набъбнат. Хората ще забогатеят. Цените няма да се вдигнат поради еврото “, увери Василев, който бе министър на стопанската система в интервала 2001 – 2003 година в държавното управление на Симеон Сакскобургготски.

Василев сподели, че не е несъмнено дали ще станем членове на Еврозоната през 2024 година: „ Ние нямаме ясна политическа воля. Виждате, че даже не ни желаят в Шенген. “
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР