Когато натрупате достатъчен житейски опит, идва ред да създадете свои

...
Когато натрупате достатъчен житейски опит, идва ред да създадете свои
Коментари Харесай

6 правила за финансите ви, които да следвате, ако сте над 30

Когато натрупате задоволителен житейски опит, идва ред да създадете свои правила за финансите ви, които да следвате, с цел да диктувате бюджета си сполучливо. Това е значим миг в стадий от живота, когато към този момент сте независими и би трябвало да мислите за семейство и по какъв начин да се грижите за него.

След като навършим 30 години, финансовото ни обмисляне придобива различен темперамент. Разходите стават малко по-сериозни, в случай че имаме шанс, печелим малко повече, защото разширяваме бизнеса си или се изкачваме по корпоративната стълбица, и може би спестяваме за по-големи цели като дом или семейство.

Това значи, че през това десетилетие се вкарват някои нови правила за финансите ви, които да следвате. Ето някои от тях:

Харчете стратегически

Това е едно от главните правила за финансите ви. Ако думата „ бюджет “ ви кара да настръхнете, това е обикновено. Но когато навършим 30 години, е значимо да сме овладели финансовите основи – да знаем тъкмо от кое място идват приходите ни и къде тъкмо отиват. Стратегическото харчене значи да съобразим ежедневните си привички с дълготрайните и краткосрочните си цели.

 правила за финансите ви

Познайте застраховката си

Застраховката е друга значима част от значимите правила за финансите ви. Вероятно на всички ни се е случвало да се сблъскаме със здравословен проблем, наложителен ремонт на колата или нещо с жилището, което е изисквало потреблението на застраховка.

На този стадий от живота ни е по-важно от всеки път да знаем какво тъкмо покриват тези проекти, какъв брой харчим за тях и дали рисковете и методът ни на живот подхождат на това, за което плащаме. Мислите ли да имате деца? Сега е превъзходен миг да прегледате наличните си проекти и да знаете какво може да бъде покрито по пътя.

Имайте наследство

Вие, да, вие, се нуждаете от наследство. Малко хора биха присъединили това измежду главните правила за финансите ви. То не е толкоз комплицирано, колкото си мислите, а на някои места даже оферират бърз план гратис. Ако имате активи, домашни любимци или подвластни лица и сте на 30 години, това е значима част от цялостния ви финансов проект.

Макар че може да ви се коства малко стресиращо или рано да мислите за това на този стадий от живота, извънредно съчувствен жест е да мислите за бъдещите грижи за тези, които обичате.

 правила за финансите ви 2

Първо изплатете дълга

Много хора в наше време теглят заеми. Дългът с висока рента ни лишава от опцията да се възползваме оптимално от дисциплинираните старания за икономисване. Ако сме в този лагер, когато навлизаме в зрелост, е потребно да стартираме да мислим за структуриран проект за изплащането му.

Независимо дали се придържате към един или различен набор от стъпки за сполучливо погашение на задължения, един човек знае, че това е измежду значимите правила за финансите ви.

Създайте фонд за незабавни случаи

Спестяванията са първата спирка след погасяването на задълженията. Няколко хиляди лв. могат да допринесат за сигурността при непредвидени житейски провокации. Експертите се разграничават в мненията си за това каква сума би трябвало да бъде заделена.

Ако имате деца, работите в нестабилна промишленост или планирате огромна бъдеща покупка, може да ви е от изгода да спестите до шест месеца от разноските за живот. Добре е да започнете да спестявате от дребен фонд, който може да ви помогне да преодолеете изненадите в живота. Това също е измежду главните правила за финансите ви.

 правила за финансите ви

Инвестирайте в скъпи движимости

Този стадий от живота е добър миг да стартираме да влагаме в по-качествени неща в живота си. Независимо дали става дума за мебели, прекарвания от пътувания или дрешник, който ни оказва помощ да покажем най-хубавото от себе си на работа, 30-те години са време за харчене за стойност.

Следващият път, когато се изкушим да хвърлим 100 лв. в магазин за облекла, запазването на мантрата „ харчи за стойност “ може да бъде добър метод да вършим правила за финансите ви на този стадий от живота.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР