Когато настъпят тежки времена, хората със силна психика страдат също

...
Когато настъпят тежки времена, хората със силна психика страдат също
Коментари Харесай

10 навика на хората със силна психика

Когато настъпят тежки времена, хората със мощна душeвност страдат също толкоз, колкото и всички останали. Разликата е в това, че те схващат, че сложните моменти в живота ти дават скъпи уроци, стига да си подготвен да си вземеш нужните поучения.

В края на краищата, точно тези сложни уроци основават навиците, от които се нуждаете, с цел да постигнете триумф. Това са няколко навика, на които постоянно разчитат хората със мощна душeвност.

1. Не стопират да се борят, даже когато се усещат победени

В отговор на въпроса какъв брой коремни преси прави дневно, Мохамед Али е споделил: „ Не знам, не ги броя. Започвам да броя, когато ме заболи, тъй като тогава имат значение и те трансформират в първенец. ”

Същото важи и за триумфа на работното място. Винаги имате два избора, когато обстановката стане напечена – или преодолявате трудностите и ставате по-добър, или им позволявате да ви победят. Хората са същества, ръководени от привички. Ако се откажете, когато нещата станат сложни, всеки идващ път става по-лесно да изоставите всичко и да се предадете без битка. От друга страна, в случай че дадете всичко от себе си, с цел да преодолеете компликациите, ставате все по-силни със всяко ново предизвикателство.

2. Забавят удовлетворението

В Станфордския университет е бил извършен опит, в който деца са били оставяни сами в стая с купичка с бонбони маршмелоу за 15 минути. Преди да излезе, откривателят казвал на децата, че могат да ги изядат, само че в случай че изчакат той да се върне, ще получат още бонбони. Децата, които са изчакали откривателят, са постигнали по-големи триумфи в живота си на по-късен стадий, в това число и по-добри резултати на теста SAT, по-успешна кариера и даже са имали по-ниски равнища на затлъстяване и наднормено тегло, в съпоставяне със другите деца.

Това, което демонстрира опитът, е, че забавянето на удовлетворението и търпението са от значително значение за триумфа. Хората със мощна душeвност знаят, че скъпите неща в живота изискват време и заобикалят да търсят незабавното задоволство.

3. Правят неточности, още веднъж и още веднъж

Според изследване на колежа „ Уилям и Мери “, в което са взели участие над 800 бизнесмени, най-успешните измежду тях са имали две общи черти: те не са можели да си показват неуспеха и не са се интересували от това, какво другите мислят за тях. С други думи, най-успешните бизнесмени не губят време и сила, с цел да мислят за своите неуспехи и одобряват неуспехите за дребни и нужни стъпки по пътя към постигането на техните цели.

4. Контролират страстите си

Негативните страсти провокират вашата психическа мощ на всяка крачка от пътя. Въпреки че е невероятно да не чувствате страсти, от вас зависи по какъв начин ще ги управлявате и държите под надзор. Когато позволите на страстите да замъглят вашата справедлива преценка, елементарно може да изгубите увереност и самонадеяност. Лошото въодушевление може да ви отклони в неверно посока също толкоз елементарно, колкото и положителното въодушевление може да ви направи прекомерно самоуверени и импулсивни. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР