Когато настъпи моментът за захранване на бебето, пред майките се

...
Когато настъпи моментът за захранване на бебето, пред майките се
Коментари Харесай

6 лесни съвета как да си приготвите вкусно бебешко пюре

Когато настъпи моментът за зареждане на бебето, пред майките се появява алтернативата — дали да си подготвят бебешко пюре у дома или да купуват готово от магазина? Въпреки че готовите пюрета икономисват време и старания, доста майки избират домашно приготвено бебешко пюре, тъй като са на мнение, че е по-здравословно за бебето от купешкото. Съставките, които се поставят в него са най-много по желание на майката. Според някои педиатри, зареждането с домашни пюрета става по-лесно и това е едно от главните им преимущества. Така детето привиква по-бързо да се храни с по-гъста храна. Други лекари настояват, че домашно приготвеното пюре може да отключи апетита на детето. Причината се крие в съставките — „ по-шарената “ бебешка храна, подтиква любознанието на дребните. А на собствен ред, плодовете и зеленчуците в домашните пюрета съумяват да запазят забележителна част от потребните си субстанции и по този метод обезпечават нужните на бебето витамини и минерали. В общи линии, домашно приготвеното пюре има много преимущества.

За да извършите в действителност вкусно бебешко пюре не е нужно да притежавате неповторими кулинарни умения, просто следвайте тези 6 лесни съвета:

1. Най-важното условие е плодовете и зеленчуците да бъдат чисти и по опция култивиран. Ако все съмнявате в състава на купените плодове и зеленчуци — накиснете ги в студена вода за 1 час.

2. Обикновено зареждането на малчуганите стартира със зеленчукови и плодови пюрета, локално — зеленчукови пюрета, след избран интервал от време може да се премине на каши на зърнена основа (ориз, царевица или картофено нишесте) и попари със сирене.

3. В началото е добре да започнете зареждането с картофени и морковени пюрета, които са по-лесносмилаеми от дребните. След известно време към този момент можете и да разнообразите пюретата със сезонни плодове.

4. Най-добре е зеленчуците/плодовете да се сварят на пара като следите да не се преварят, с цел да се запазят потребните им съставки.

5. След като сварените артикули се пасират се прибавя малко вода, преди да пасирате (в взаимозависимост от мечтаната гъстота).

6. Гответе единствено за съответното ястие, в случай че бебето не е съумяло да изяде приготвената от вас храна, по-добре я изхвърлете. Не е целесъобразно да оставяйте остатъците за дояждане, в случай че не са консервирани по верния метод. Най-лесният метод да извършите това е като пандизите в бурканчета пюрето и ги поставите легнали в съда за варене. Покривате бурканчетата с вода, след което се варят към 25 минути.

Източник: fakti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР