Когато нашият не работи както трябва, напълно нормално е да

...
Когато нашият не работи както трябва, напълно нормално е да
Коментари Харесай

Имаш проблеми с iPhone-а си? Този трик може да го върне в добра форма.

Когато нашият не работи както би трябвало, изцяло обикновено е да се дразним. Независимо дали обещано приложение се срутва сега, в който го отворим, или телефонът замръзва всякога, когато се върнем на началния екран, или каквото и да е от този вид, ние би трябвало да се опитаме да го оправим.
Сега ще разгледаме една елементарна стъпка, която в много от случаите е това, от което имаме нужда
Когато усетим някакви странни проблеми и бъгове, мудна работа на смарт телефона, проблеми с Wi-Fi и мобилен интернет и така нататък, би трябвало да опитаме насилствен рестарт. Не, елементарен рестарт, а насилствен подобен, да повторим.

От Apple предлагат постоянно да започваме първо с естествен рестарт. Ако той не реши казуса, тогава да създадем насилствен подобен. Самата процедура е изцяло безвредна, само че при осъществяването ѝ можем да загубим незапазена информация. Другата рекомендация е преди да го създадем, да проверим дали софтуерът на iPhone-а ни е изцяло освежен.
Процесът за наложително рестартиране зависи от това какъв iPhone имаме:
Ако той има home бутон, би трябвало да го натиснем и задържим, дружно с бутона за отключване/заключване – в продължение на към 10 секунди. Тогава ще се появи логото на Apple.
За моделите, които имат Face ID, ще би трябвало да натиснем посочените бутони в следния ред: Натискаме и освобождаваме бутона за увеличение на звукаНатискаме и освобождаваме бутона за понижаване на звукаНатискаме и задържаме страничния бутон за към 10 секунди, след което би трябвало да забележим логото на Apple.
Тук, както и при първия способ, най-важното е да не пускаме оказаните бутони, до момента в който не забележим логото на да се появява на екрана на телефона.

След като устройството се рестартира, отключваме го както нормално и се надяваме проблемите в работата му да са в историята.
Собственик на iPhone 13 с псевдоним theschwabo изяснява в Reddit, че смарт телефонът му неотдавна почнал да бъде бавен
Той направил тест с Geekbench 5 и открил, че процесорът му не работи на 100%. Едноядреният резултат бил 814 точки, а многоядреният 2985 точки. Когато направил насилствен рестарт, към този момент всичко било наред. Пуснал Geekbench още веднъж и постигнал резултати от 1501 точки на едноядрения и 3666 точки на многоядрения тест. Значителна разлика.

Друг консуматор на име guy___manderson оповестява, че решението му е помогнало при iPhone 13 mini.

Има много мнения, които допускат, че нарасналата периодичност на проблеми се дължи на бъгове в iOS 15, които следва да бъдат отстранени. Доста запалянковци считат, че от Apple не са си свършили добре работата и оперативната памет се употребява доста надалеч от оптималното.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР