Когато на 3 март малкият Никола марширува наравно с гвардейците

...
Когато на 3 март малкият Никола марширува наравно с гвардейците
Коментари Харесай

Български юнак! 3-годишният Никола спечели сърцата на всички българи на 3 март, а днес вече е гвардец

Когато на 3 март дребният Никола марширува наедно с гвардейците пред президентството, нито той, нито неговите родители са предполагали, че няколко седмици по-късно момчето, спечелило благосклонностите на цяла България, ще получи първата си истинска гвардейска униформа.

В края на месец март дребният Никола се срещна с началника на Националната гвардейска част бригаден ген. Илко Йорданов и разбра, че той ще му подари същинска гвардейска униформа. Няколко седмици по-късно Никола се върна в Щаба. Крачейки самоуверено напред и препасал обичаната пушка, той тества новото си облекло, оповестява bgonair.bg.



Преди формалната проба при шивачите, следва нова среща с ген. Йорданов. А до момента в който чака, дребният гвардеец се трансформира в същинска атракция, а всички военнослужещи се надпреварват да го снимат.



Когато за първи път вижда гвардейците, Никола се влюбва в тяхната униформа.

За да бъде ушита униформата, целият персонален състав на гвардейците се е присъединил със средства за материали, тъй като Националната гвардейска част не може да прави дарения на физически лица. Калпакът на Ники е с същинско орлово перо.



Предвижда се униформата да му бъде връчена в тържествена конюнктура – в Гербова зала на административната постройка на президентството, средата на месец май. Твърде евентуално е персонално президентът Румен Радев да връчи униформата на дребния гвардеец.



На 3 март в обществените мрежи се появиха стотици патриотични изявления, една от тях обаче се открои измежду всички други. Клип на 3-годишно момченце, което марширува пред Президентството до гвардейците, трогна хиляди, а видеото стигна до командира на Националната гвардейска част.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР