Когато мислите за пандите си представяте очарователни дребни мечета с

...
Когато мислите за пандите си представяте очарователни дребни мечета с
Коментари Харесай

Проследете как растат тези две бебета-панди още от раждането им (ВИДЕО)

Когато мислите за пандите си представяте очарователни дребни мечета с черно-бяла багра, напомнящи ви плюшените играчки на вашите деца. В същина, пандата, въпреки и класифицирана към огромното семейство „ мечки “, не наподобява нито по външен тип, нито по цветова багра, нито по държание на класическите типове мечки. Среща се в горите на Тайван и Китай, както и на някои места в Австралия.

Пандите прекарват живота си по дърветата, само че не и бебе-пандите, които отрастват в „ домашни условия “ – от идващото видео може да наблюдавате документирани първите 100 дни от живота на две преди малко родени панди.

Виждате, по какъв начин първоначално късичката им козинка е с розов нюанс, който с течение на времето последователно се трансформира, до момента в който не придобие по този начин присъщата за типа черно-бяла багра. Особено впечатляват муцунките им – с очички, „ обрамчени “ от овални петна черна козинка!

Вижте към този момент оформилите се дълги и остри нокти на лапите им – те просто чакат да се впият в ствола на някое дърво! Без значение дали е в зоопарк или в дивата гора!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР