Когато мислите за хормонално здраве , кое е първото нещо,

...
Когато мислите за хормонално здраве , кое е първото нещо,
Коментари Харесай

3 ЖЕНСКИ напитки за дами в менопауза, които регулират хормоните – трябва да ги пием всеки ден!

Когато мислите за хормонално здраве, кое е първото нещо, което ви идва мислено? Лекарства? Не би трябвало, тъй като има ефикасни естествени средства, в случай че лекарят не е предписал терапия, към която би трябвало да се придържате. Темата за уравновесеното хормонално здраве става все по-актуална през годините. С течение на времето в тялото настъпват промени и хормоналният баланс се нарушава, тъй че все по-често можете да чуете за това или това скъпо лекарство.

Освен това консултациите с гинеколога стават безкрайни. Освен в случай че Вашият доктор не упорства друго, пробвайте се да предотвратите нуждата от медикаменти, които контролират хормоналните промени, които несъмнено настъпват с течение на времето.

 менопауза консултация

Опитайте се да възстановите салдото и естественото действие на тялото по натурален метод. Това са три предписания с естествени съставки, които контролират секрецията на хормони.

ТОПЛА ВОДА С ЛИМОН

Топлата вода с лимон способства за понижаване на телесното тегло, отстранява токсините от тялото, усъвършенства имунитета, положението на кожата и храносмилането. Причината за това е, че лимонът въздейства на хормона на ситостта – лептин.

 вода с лимон

Ако лептинът не е в баланс, тялото стартира да основава мастни натрупвания, които отсрочва на най-критичните места. Лимонът оказва помощ за попречване на дехидратацията и в това време усъвършенства храносмилането.

ЧАЙ ОТ МАЛИНОВИ ЛИСТА

Листата от малина от дълго време се употребяват за подсилване на мускулите на матката. Научните проучвания удостоверяват, че тази билка има удобен резултат върху работата на хормоните. Жените, които пият този чай по време на бременност, нямат усложнения по време на раждане.

 малинов чай

Рецептата също е елементарна: една супена лъжица малинови листа (може сухи, а в случай че се употребяват пресни, би трябвало да се наберат преди цъфтежа) се заливат с 200 мл преварена вода.

Покрийте и оставете да престои към 10 минути. След това се прецежда и се подслажда съгласно потребностите. Не пийте този чай преди лягане, а денем.

ЗЛАТНО МЛЯКО

Златното мляко усъвършенства имунитета и балансира равнището на хормоните в организма. Тази напитка стопля, освежава и усъвършенства настроението. Обикновено е прочут със своята успеваемост при настинки или болки в гърлото.

 златно мляко

Състои се от куркума, кокосово масло и подсладител и е доста потребна композиция за контролиране на хормоните и като цяло има удобен резултат върху тялото. Аюрведа има вяра, че куркуминът, който е дейното вещество в куркумата, усъвършенства циркулацията и метаболизма на естрогена.

 топло златно мляко

Рецепта: добавете половин чаена лъжичка куркума на прахуляк и една чаена лъжичка кокосово масло към 200 мл горещо мляко. Можете да добавите и мед, на усет. Тази напитка е най-добре да се пие вечер.

Най-добре е да започнете сутринта с топла вода и лимон. Пийте чай от малини денем, а преди лягане се поглезете със златно мляко.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР