Когато мислим за здравословна напитка, вероятно вода с краставица е

...
Когато мислим за здравословна напитка, вероятно вода с краставица е
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ни, ако пием вода с краставици за 30 дни?

Когато мислим за здравословна напитка, евентуално вода с краставица е едно от последните неща, които биха ни хрумнали. Още повече че краставицата е зарзават, който сме привикнали да възприемаме като част от салатата. Изненадващо или не, става известно, че в случай че желаеме да подобрим хидратацията и цялостното здраве на организма, може да ни помогне точно водата с краставици.
Прочетете още
Хубавото на този тип напитка е, че се подготвя извънредно елементарно. Най-добре е това да става вечер, тъй че със ставането заран към този момент да имаме подготвена. Единственото, което би трябвало да създадем, е да нарежем зеленчука на филийки и да ги сложим в кана, цялостна с вода, която да сложим в ледник. Колкото до беленето на краставицата - това е въпрос само на персонален избор. А при предпочитание могат да се прибавят мента, лимон и джинджифил.

И ето какво може да ни се случи, в случай че одобряваме тази напитка в продължение на 30 дни - съгласно Eat This, Not That.

Свежа и здрава кожа

Пиенето на тази семпла напитка повлиява позитивно на кожата - тя изглежда по-здрава и хидратирана. Помага и в битката против тъмни петна. Причината е във високото наличие на кварц, който предлага редица изгоди за кожата, както и витамин В5, който пък е асистент в лекуването на акне.

Още повече хидратация

Важно е да пием вода, само че елементарната може да се трансформира в нещо прекомерно тривиално - дотолкоз, че даже да я забравим. Затова водата с краставици е едно прелестно нашарване на ежедневното хидратиране. Освен че утолява жаждата, тя е и по-вкусна и освежаваща, което би ни карало да пием още и още.

Единственият негатив на вода от краставици е, че е мощен диуретик. Макар от една страна това да е добре, тъй като освобождава тялото от токсините, въпреки всичко прекомерно честото вървене до тоалетната, изключително вечер, не всеки път е прелестно.

Плосък стомах

Много от нещата, които консумираме, водят до нежеланото и неизбежно отичане на корема. Оказва се, че водата с краставици оказва помощ и в тази тенденция - прави го с помощта на високото наличие на фибри в зеленчука. 

Стройна фигура

Водата с краставици има доста малко калории, което я прави сполучлив избор, изключително в случай че следим тежестта си и управляваме приема на калории.

 

Източник: lifestyle.bg
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР