Когато минималната работна заплата се определя административно, а сега имаме

...
Когато минималната работна заплата се определя административно, а сега имаме
Коментари Харесай

Скокът на минималната заплата увеличи сивия сектор, смятат работодатели

„ Когато минималната работна заплата се дефинира административно, а в този момент имаме и признат закон, който се надявам идващото Народно заседание да анулира, то тогава една част от хората, тези, които са с най-ниска подготовка, биват изтласквани по насила в бранша на недекларираната претовареност, което си е сива процедура “. Така доктор Милена Ангелова, основен секретар на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), разяснява в ефира на Euronews Bulgaria практиките в така наречен „ сив бранш “ в стопанската система на страната.

Асоциацията ще връчи довечера на юбилейната си 10-годишна гала премиите „ Икономика на ярко “, на които Euronews Bulgaria е медиен сътрудник.

По думите на Ангелова браншовете, в които е най-засегнат този бранш са туризъм, строителство, аграрни действия, полагане на грижи вкъщи. „ Защо по този начин не трябва да се прави? Крадем от нашите пенсии, като не внасяме осигуровки, крадем от здравето, от образованието, хората не имат вяра в страната “, изясни тя.

„ Можем да кажем, че има леко увеличение на работата без контракт или с непълен - нещо, което чакахме в непропорционалния растеж на минималната работна заплата “, сподели Ангелова.

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР