Когато медицинската сестра Мария Алексеева се заразява с коронавирус по

...
Когато медицинската сестра Мария Алексеева се заразява с коронавирус по
Коментари Харесай

Мобилно приложение се превърна в кошмар за хиляди болни от Covid-19 в Москва

Когато здравната сестра Мария Алексеева се заразява с ковид по време на работа, тя се изолира вкъщи и следва разпоредбите, наложени от московските управляващи. Редовно контактува с лекари, не напуща жилището си и качва на смарт телефона си мобилното приложение за следене на пациентите под карантина, изисквано от градските управляващи, споделя във вторник организация Асошиейтед прес в преписка от съветската столица.

Приложението Social Monitoring открива посредством GPS местонахождението на потребителите и на инцидентен принцип им праща известия да си създадат " селфи ", с което да потвърдят, че са у дома. Ако приложението открие, че те са напуснали своето жилище или не са изпратили фотографията, на провинилите се постанова санкция от към 56 $ всякога.

Но скоро приложението се трансформира в призрачен сън за Алексеева. То се срутва при опитите ѝ да направи фотография. Омаломощена от заболяването, тя се мъчи дни наред със софтуера, от време на време в продължение на часове при техническа помощ от оператора. И когато нейната карантина свършва, тя открива, че е натрупала 11 санкции за 620 $ общо.

" Това е повече от месечната ми заплата ", споделя Алексеева пред АП. " Карантината беше тежка за мен. И на всичкото от горната страна в този момент би трябвало да се оправям и с това ", прибавя тя.

Хиляди московчани също се оплакват, че неправилно са били глобявани от карантинното приложение. За малко повече от месец управляващите са наложили към 54 хиляди санкции за три милиона $ общо на близо 70 хиляди регистрирани консуматори. Властите настояват, че санкциите са оправдани и са налагани на тези, които неведнъж са нарушавали карантината. Но консуматори на приложението споделят, че в него има засечки и недостатъци, поради които от време на време се изискват селфита измежду нощ и че санкциите се раздават случайно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР