Когато Маями Марлинс победиха Питсбърг Пайретс в събота, Ким Нг

...
Когато Маями Марлинс победиха Питсбърг Пайретс в събота, Ким Нг
Коментари Харесай

Ким Нг от Miami Marlins стана първата жена GM, която води отбор от MLB до плейофите

Когато Маями Марлинс победиха Питсбърг Пайретс в събота, Ким Нг стана първата жена общоприет управител, която води бейзболен тим от Мейджър Лийг в плейофите.

И до момента в който следсезонът на Marlins беше къс – завърши в сряда вечерта след загуба от Philadelphia Phillies – той означи значим крайъгълен камък за Ng. Само за три сезона като топ изпълнителен шеф на Marlins, Ng изведе това, което беше един от най-ниско класираните тимове в своята дивизия, до постсезона единствено за четвърти път в историята на франчайза.

Ng беше нает в края на 2020 година от тогавашния основен изпълнителен шеф и частен притежател на Marlins Дерек Джетер. Това я направи първата жена общоприет управител - освен в професионалния бейзбол, само че и в четирите съществени спорта за мъже в Северна Америка - и вторият човек от азиатски генезис, който става MLB GM.

Генералният управител Ким Нг от Маями Марлинс гледа по време на подготовка за удари преди мача против Лос Анджелис Доджърс в заемния парк на 06 юли 2021 година в Маями, Флорида. Генералният управител Ким Нг от Маями Марлинс следи по време на подготовка за удари преди мача против Лос Анджелис Доджърс в заемния парк на 06 юли 2021 година в Маями, Флорида. Майкъл Рийвс/Гети изображения

Нейното наемане последва 30 години опит в MLB, в това число с Ню Йорк Янкис и Лос Анджелис Доджърс, два от най-печелившите тимове в лигата. Ng също беше интервюиран за други функции на GM най-малко пет пъти.

Когато тя се причисли към Marlins, тимът беше изправен пред съществени битки, в това число загуба на играчи с огромни имена, ниска посещаемост и стеснен бюджет. Но Джетър знаеше, че Нг, който беше помощник на GM на Янките през три следващи сезона, печеливши от Световните серии, когато играеше с тима, се справяше със задачата.

„ Ким беше първият човек, на който се обадих “, сподели Джетер в шоуто „ Днес “ през 2021 година по отношение на наемането на Нг. „ Тя беше единственият човек, на който се обадих. “

Сезон 2023 на MLB беше първата цялостна година за Ng без Jeter във фронт-офиса на Marlins, откакто някогашната звезда на Yankees се отдръпна като основен изпълнителен шеф и акционер в тима през февруари 2022 година

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР