Когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия за

...
Когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия за
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Когато принуждаваш ръководството за оставки, изниква въпросът и за твоята

Когато всеобщо принуждаваш членове от управлението на твоята партия за оставки, неизбежно изниква въпросът и за твоята. Това сподели водачът на НФСБ Валери Симеонов за оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев и другите оставки в държавното управление след абсурда с новите жилища на властта. Той обаче посочи, че не желае оставката на Борисов.

Според Симеонов това значи, че тази партия няма право да ръководи и да взе участие в ръководството на страната. " Няколко оставки - да, само че хора, които без всевъзможни аргументи са принуждавани да си подават оставка, че техните родственици имали някакви парцели, това е болшевизъм ", сподели Симеонов. Той счита, че това е връщане на времената в първите дни след 9 септември, когато хората са разстрелвани на улицата в слепоочието единствено тъй като са имотни.

" Фокусът се насочва поредно върху обособени хора и се стига до това обезкръвяване на това Народно заседание и няма по какъв начин да отречем, че за това има заслуга и министър-председателят ", сподели още водачът на НФСБ. Според него Борисов има съществена заслуга за процеса на обезкръвяване, " тъй като приема оставки на кг и показва, че не му пука за потенциала на Народното събрание и изпълнителната власт. Симеонов съпостави процесите в страната с времето на Великата културна гражданска война на Мао Дзедун, когато се е разчиствал политическият хайлайф тъкмо с такива ограничения и такива оскърбителен акции. " Ако някой от вас знае изобщо защо приказвам. Надали сте чували за Великата китайска културна гражданска война ", сподели Симеонов на публицистите в Народното събрание.

" Или някой си фантазира, че кадърните фрагменти в България са изобилен източник и непрестанно се генерират от някъде. Делян Добрев е сръчен, виновен човек. Изключителен експерт ", добави още Симеонов. Той и неговите депутати от НФСБ са дали своят вот " срещу ". Симеонов счита, че по-скоро на Делян Добрев му е писнало, тъй като всеки си има лимит на търпението. " Всеки с изключение на помиярите има лимит на самообладание. Много хора имам предвид ", съобщи още Симеонов. Симеонов добави, че за идващото Народно заседание няма да се кандидатира никой, който има апартамент или, не дай си Боже, да има компания. " За народни представители би трябвало да се кандидатират единствено малоимотни хора. Хора, които нямат благосъстоятелност, които спят под мостовете на Перловска река и които са клошари. Те ще бъдат с преимущество. Само такива хора имат право да бъдат в политиката. С други думи, очевидци сме на едно опростачване в политиката, заключи Симеонов.

Парламентът освободи депутата от ГЕРБ Делян Добрев, който през вчерашния ден разгласи, че подава оставката си. 96 от 106 дали своят вот депутати бяха " за " оставката макар пламенната тирада, която държа в отбрана на Добрев депутатът Георги Марков.

Оставката на Добрев беше третата за ГЕРБ през вчерашния ден. Първо заместител регионалният шеф на област София Томи Николов подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов поради медийни изявления.

След това от партийния пресцентър оповестиха, че кметът на Созопол Панайот Рейзи подава оставка като кмет и като член на ГЕРБ. Малко по-късно Рейзи опроверга информацията пред БНР и посочи, че напуща единствено партийните структури и няма желание да подава оставка като кмет. В понеделник Рейзи и основният счетоводител на общината Златка Мусева бяха отстранени от служба от Специализирания углавен съд.

Първа подаде оставка министърът на правораздаването Цецка Цачева, а след нея това направиха заместник-министрите на енергетиката Красимир Първанов и на спорта Ваня Колева. Най-голямата жертва за ГЕРБ от абсурда беше оставката на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след обява за новия му апартамент в столичния квартал " Изток ", платен от " Артекс " на по-ниски от пазарните цени.
Председателят на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев отхвърляше да дава отговор на въпроси за несъответствия при оповестени от него жилищни придобивки и записано в документи за покупко-продажбите и излезе в отпуск. Зам. основният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов също е проверяван, само че не е в отпуск. На данъчната администрация в София е предоставена проверка на сина на Сарафов, с цел да се откри има ли сходство сред получените приходи и имущественото положение. Според обява в уеб страницата " Биволъ " синът на шефа на Националната следствена работа Борислав Сарафов, който е роден през 1997 година, има апартамент, ателие и гараж на обща стойност 540 хиляди лева Те са добити през 2018 и 2019 година

Върховната касационна прокуратура и антикорупционната комисия започнаха и инспекция по какъв начин министърът на туризма Николина Ангелкова и депутатът от Българска социалистическа партия Валери Жаблянов са придобили парцелите си в София.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР