Когато мъжът започне да се отдръпва, да се дистанцира и

...
Когато мъжът започне да се отдръпва, да се дистанцира и
Коментари Харесай

Запази самоуважение, когато той започне да се отдръпва

Когато мъжът стартира да се отдръпва, да се дистанцира и да се държи студено с вас, е мъчно да останете спокойни и да запазите самоуважение.
Прочетете още
Обикновено се обвинявате, питате се какво сте създали неправилно или казвате дали сте прекомерно подвластна и взискателна, дали сте задоволително добра за него и се съмнявате в цената си. Той има цялата власт във връзката, а вие чакате да видите дали ще ви отхвърли, чувствате се безпомощни, не желаете да го загубите и не знаете какво да вършиме.

Ето няколко неща, които да опитате, с цел да запазите самоуважението си, когато той се дистанцира.

Дайте му пространство

Изглежда просто, само че в действителност не е елементарно да се направи - импулсът ви споделя да се опитате да се доближите до него по всевъзможен метод, само че мозъкът ви поучава да помислите и да останете спокойни. В множеството случаи, когато мъжът се отдръпне, това няма нищо общо с партньорката му и евентуално е битка с някакъв вътрешен проблем. Ако го приемете персонално (и драматично), това се трансформира в проблем във връзката и не оказва помощ нито на него, нито на вас, нито на връзката ви.

Как да му дадем пространство? Пуснете го и изчакайте, дайте му време и пространство да се събере и да се приспособи. Когато е подготвен, ще се приближи самичък, ще стартира диалог и ще ви изясни какво се случва с него. Много дами изпитват опозиция против тази концепция, инстинктът им ги кара да доближат до това, което желаят, а не да се отдалечат от него. Има и боязън, че мъжът ще ги не помни, в случай че не са до него непрекъснато и не му припомнят за себе си и връзката им.

Страховете ни подхранват нашата неустановеност, а самочувствието е в обезпокоителен недостиг с тях! Помислете за това – в случай че смятате, че вашият сътрудник просто би ви не запомнил, в случай че не сте непрекъснато до него, може би би трябвало да се запитате какво ви кара да се чувствате „ невидими “, каква е повода за вашият боязън.

Не се тормозете от отдръпването му, а го използвайте, с цел да намерите корена на несигурността си, да опознаете себе си по-добре и да затвърдите слабостите си.

Поддържайте самоуважение със самоконтрол

Стресът е съдбовен във всички обстановки, а в тази може изцяло да ви извади от релси и да унищожи връзката ви. Просто би трябвало да се опитате да контролирате мозъка си. Когато тревогата стартира да ви превзема, просто следвайте мислите си. Наблюдавайте всяка една, която се появява, и се запитайте дали ви служи добре. Ако провокира боязън, безпокойствие, неустановеност, отговорът е не, не ви оказва помощ! Опитайте техниката на преброяване от 5 до 1.

Поемете надълбоко въздух, пребройте и си задайте въпроса „ Ами в случай че всичко върви добре? “ и си представете, че нещата ще се развият по този начин, както желаете. Можете да си визиите по какъв начин желаете да върви връзката или може просто да си визиите себе си, сигурна и спокойна. Или се концентрирайте върху нещо напълно друго - трогателен план, върху който работите, или пътешестване, което сте възнамерявали. Целта на това „ разпръскване “ е да се преместите от това тревожно, паническо място в себе си (защото няма да можете да започнете нищо градивно от там) в по-спокойна, по-рационална зона. Разберете, че не можете да контролирате всичко Самочувствието ви ще ускори мисълта, че не можете да контролирате всичко – небето няма да падне единствено тъй като не го държите. Мислете, че въпреки всичко всичко ще бъде наред, макар че не можете да направи нищо.

Спрете да ровите, анализирате и вършиме тактики за решение на проблем, който към момента не съществува.

Устойте на желанието да извършите нещо, единствено тъй като това ви дава (фалшиво) чувство, че по някакъв метод контролирате обстановката и поправяте нещата. Да се пробвате да поправите нещо, като се вманиачавате в даден проблем, е заблуда – това е като да тичате по писта и да очаквате да стигнете някъде. Изразходвате доста сила, а сте все на същото място. Естествено, мозъкът ви желае да разбере тази тайнственост и да я позволи, да откри отговори, с цел да можете да спрете да се чудите, тревожите и чакате. Но факт е, че нямате въздействие върху събитията, в които се намира различен човек, върху неговия живот, мисли и усеща. Всичко, което можете да контролирате, са вашите лични мисли и реакции.

Обърнете се към себе си и самоуважението ще се появи

Какво друго ви прави щастливи и ви удовлетворява, с изключение на връзката ви?

Това са здравословни и овластяващи мисли, за разлика от натрапчивите такива, че можете да бъдете щастливи единствено в случай че връзката ви е постоянна и в случай че вашият сътрудник се приближи и отвори. Вашето благополучие е ваша отговорност и мощ. Вие не сте нечия половина, вие сте цяла и сама, тъй че обърнете се към себе си и разчитайте на себе си. Вместо да поставяте изискване за щастието си (ще бъдете щастливи единствено в случай че той се върне), запитайте се по какви други способи, които не включват държанието на някой различен, можете да увеличите благосъстоянието си. Вашето благополучие е контейнер, който би трябвало да бъде презареден, избор, който вършиме всеки ден и който се състои от доста дребни избори – и несъмнено не зависи от това дали някой мъж ви обръща внимание.

Продължете напред

Самоуважението изисква да не оставате в обстановка или с хора, които не се отнасят с вас както заслужавате и за които не сте приоритет. Когато мъжът се отдръпне, приемете, че не зависи от вас, че той има персонални аргументи, проявете малко благосклонност и схващане – само че ограничете пространството, което му давате. Няма да чакате постоянно и да сте разполагаем. Дайте му малко пространство и в случай че въпреки всичко не се появи, изпратете му доброволно известие като „ хей, единствено да видя по какъв начин си, нека всичко е наред “ или нещо сходно. Ако не получите никакъв отговор, тогава е време да осъзнаете, че това също е отговор и че може да е края на връзката ви.

Ако отговори хладно или малко, може би би трябвало да започнете диалог за това какво се случва с него и взаимоотношенията ви. Когато това се случи в нова връзка или с някой, с който не сте сигурни в каква връзка сте, приемете, че индивидът ви „ харесва “ и продължете напред. Но в случай че сте съществено обвързани и мъжът се отдръпва, евентуално се занимава с неща, които нямат нищо общо с вас - тогава му кажете, че сте до него, в случай че има потребност от вас, само че в случай че това държание продължи, би трябвало да му кажете, че връзката ви не може да се развива по този метод.

Да имате самоуважение значи да знаете цената си и да се придържате към своите стандарти. Не преследвайте мъж, а изберете този, който дава отговор на тях и който знае цената ви. Този, който бяга, се опасява, че няма да откри нещо по-добро, а този, който избира, има силата да го прави.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР