Когато Люка Бресел спечели Шампионата на Китай по снукър през

...
Когато Люка Бресел спечели Шампионата на Китай по снукър през
Коментари Харесай

Люка Бресел отново ще тормози големите в снукъра


Когато Люка Бресел завоюва Шампионата на Китай по снукър през 2017 година, беше доста елементарно да се допусна, че купите ще последват бързо една след друга в сбирката на надарения белгиец. Той победи Рони О’Съливан и Шон Мърфи с впечатляваща игра и индикираше, че към този момент има убеденост, която да добавя естествените му качества край зеленото сукно.

Снукърът, естествено, в никакъв случай не е толкоз елементарен. Бресел се срина до 37-мо място в международната класация, а от началото на 2018-а единствено един път е прескачал осминафиналите на ранкинг шампионат.

Brecel has won the https://t.co/Z38GE5f6Il Championship League!

What a response in the final frame, capping his win off with a century break of #ChampionshipLeague pic.twitter.com/uEp4Hl3Ru4
— Championship League (@CLSnooker) June 11, 2020
Причините бяха две - щеката му бе изгубена при пътешестване до Китай през ноември 2017-а, а настрана от това започнаха болките в рамото му, които продължиха няколко месеца.

“Хората несъмнено са си мислели, че спада във формата ми се дължи на липса на тренировки, само че не беше по този начин. Болките в рамото забавиха напредъка ми, тъй като трябваше да акцентирам съществено на физиотерапия. Това продължи месеци, само че в този момент към този момент ги няма, а и одобрявам новата си щека. Така че не може да има повече извинения”, сподели Бресел пред формалния уебсайт на World Snooker и разяснява смяната на моста си.

“Мениджърът ми Джанго Фън ми предложи да върша по-къс мост - по-малко разстояние сред ръката, с която върша моста и бялата топка. Гледах по какъв начин по “Евроспорт” Рони разяснява, че би трябвало да поправям работата си с кюбола и към този момент напълно се убедих. На мен ми се коства, че мостът ми е прекомерно пай, а на други играчи несъмнено ще им се стори дълъг. Оттогава върша по-малко грешки”, изясни Бресел.

Бресел завоюва Championship League след единствено три победи и шест равенства (без загуба), само че изпъкна с решителни брейкове в основни моменти от дуелите, в това число печелейки последните фреймове в шампионата.

“От 2017-а в Китай чаках още веднъж чувството да печеля трофей. Имах и шанс във финала с Бен Ууластън, само че устоях на напрежението и направих сенчъри от 111 в последния фрейм”, сподели Бресел.

Бресел е единствено на 25 години, а към този момент най-малко от 10 е в снукъра. Той завоюва европейската купа до 19 години през 2009-а, когато е единствено на 14. Две години по-късно към този момент е експерт, а през 2012-а стана най-младият, класирал се в “Крусибъл”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР