Когато листата започнат да променят цвета си и дните стават

...
Когато листата започнат да променят цвета си и дните стават
Коментари Харесай

Правилните ритуали за успех и късмет по време на есенното равноденствие

Когато листата стартират да трансформират цвета си и дните стават по-къси, ние се озоваваме в разгара на есенното равноденствие.

Това е време на баланс, когато часовете на деня и нощта са съвсем равни, и бележи прехода от топлината на лятото към прохладната прегръдка на есента. Също по този начин е мощен миг да впрегнете силата на изменящия се сезон за триумф и шанс в разнообразни аспекти на живота.

Разбиране на есенното равноденствие

Преди да се задълбочим в ритуалите за триумф и шанс през есента, значимо е да разберем смисъла на есенното равноденствие. Това астрономическо събитие се случва към 21 или 22 септември в Северното полукълбо и съставлява равновесие в природата. Това е време, когато можем да черпим ентусиазъм от салдото в нашата среда, с цел да търсим баланс и задоволство в живота си.

Ритуали за триумф и шанс

Водене на признателност

 Ритуали есента

Започнете с размисъл върху нещата, за които сте признателни. Есента е време на прибиране на реколтата и изразяването на признателност за това, което имате, може да притегли позитивност и обилие. Запишете вашите благословии, дребни и огромни, в специфичен дневник.

Есенен олтар

Създайте сезонен олтар във вашия дом. Украсете го с предмети като цветни листа, жълъди и свещи. Запалването на свещ на този олтар и определянето на вашите планове за триумф може да бъде мощен обред.

Медитация и внимателност

Прекарайте известно време в спокоен размисъл. Медитирайте върху своите цели и желания. Визуализирайте пътя към триумфа и си представете, че постигате фантазиите си. Тази процедура може да ви помогне да приведете желанията си в сходство с силата на равноденствието.

Ритуал за освобождение

Точно както дърветата хвърлят листата си през есента, това е уместно време да пуснете това, което към този момент не ви служи. Запишете всички отрицателни мисли, привички или трудности, които ви спъват, на лист хартия. След това го изгорете или погребете като знак на освобождението на тези спънки.

Празник на изобилието

 Есен

Пригответе особено ядене със сезонни есенни плодове и зеленчуци. Споделете го с обичани хора и изразете своята признателност за тяхното наличие в живота ви. Актът на шерване на храна укрепва връзките и приканва позитивна сила.

Разходка измежду природата

Разходете се измежду природата, с цел да се свържете с изменящата се среда. Събирайте паднали листа или камъни, които резонират с вас. Те могат да служат като увещание за силата на равноденствието и задачите, които сте си сложили.

Четене на Таро или Оракул

Ако сте отворени към гадаене, помислете за четене на карти Таро или Оракул през това време. Тези четива могат да дадат визия за вашето пътешестване и да ви насочат към взимане на осведомени решения.

Утвърждения за триумф и шанс

 Есенното равноденствие

Създавайте позитивни утвърждения, свързани с вашите цели. Повтаряйте ги всекидневно, изключително по време на равноденствието, с цел да подсилите желанията си за триумф и шанс.

Есенното равноденствие е време на преход, баланс и благоприятни условия. Възприемайки ритуалите и практиките, свързани с този сезон, можете да се приведете в сходство с естествения темп на живота и да поканите триумфа и шанса във вашето пътешестване. Не забравяйте, че тези ритуали са персонални и най-важното е да методите към тях с откровеност и ясно желание да подобрите живота си.

Прегърнете силата на равноденствието и дано тя ви води към сезон, изпълнен с напредък и разцвет.

Вижте още: Есенните блага с вълшебен свойства.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР