Когато липсва бащиното име в предварително издадената електронна виза на

...
Когато липсва бащиното име в предварително издадената електронна виза на
Коментари Харесай

Българските туристи с проблеми при влизане във Виетнам

Когато липсва бащиното име в авансово издадената електронна виза на българи, граничните управляващи във Виетнам вършат проблем, оповестяват от TravelNews. В такива случаи чиновниците афишират визата за неверна. Следва отказ за достъп и се упорства за депортиране към отправната дестинация, макар че може да се издаде и виза на място, за която обаче се доплащат 30 евро или американски $ в брой. Проблемът поражда, тъй като самолетните компании издават билети единствено с две имена, паспортни и рождени данни. 

Проблемът ще бъде поставен пред локалните управляващи, ангажират се от външно министерство и българското посолство в Ханой. Съветът им към пътуващите за Виетнам е да попълнят авансово електронния формуляр за кандидатстване за виза с всички данни макар, че полетата не са посочени като наложителни. За информация визата идва в границите на 3-4 дни. Тя би трябвало да се принтира и да се носи като книжен документ. 

Българските жители могат да аплайват за електронни визи за пътешестване за туризъм за оптимален интервал на престой във Виетнам до 30 дни. Процедурите плануват: предварителна онлайн регистрация чрез http://immigration.gov.vn или http://xuatnhapcanh.gov.vn. 

Виза при идване може да бъде издадена само на следните интернационалните летища: Hanoi, Danang, Nha Trang, Hai Phong и Ho Chi Minh. Процедурата изисква преди пътешестване претендентът да се снабди с така наречен “visa approval letter ”. Последното е допустимо посредством организации/туристически организации във Виетнам, които подсигуряват за непознатия жител и насочат до виетнамските способени управляващи молба за издаване на виетнамска виза при идване (visa on arrival). 

Българският жител следва да попълни ел. формуляр, наличен онлайн на интернет-страници на виетнамските организации/туристически организации, предлагащи такава услуга, да заплати такса за услугата, след което получава писмо-разрешение за виза. Писмото се показва на авиолиниите, преди тръгване от България като съображение за пътешестване. При идване на интернационалното летище във Виетнам се показва писмото, дружно с паспорт и фотография в паспортен формат, заплаща се на място такса за визата, която се поставя в паспорта от граничните управляващи. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР