Когато Левски е опрян до стената, огромно количество от хора

...
Когато Левски е опрян до стената, огромно количество от хора
Коментари Харесай

Феновете на”Левски”: На едно щракване сме от излизане на улицата

Когато ”Левски ” е опрян до стената, голямо количество от хора са на едно тракване от излизане на улицата. И това си проличава. Ако Васил Божков желае да избави клуба, ще откри вид да продължи да го финансира.
Това съобщи пред бТВ ръководителят на Националния клуб на последователите на " Левски " Степан Хиндлиян. Той добави, че почитателите на отбора са подготвени да поддържат тима с митинги по улиците в тежката обстановка, само че прикани здравият разсъдък да надделее.

Хиндлиян разяснява срещата с министър-председателя Бойко Борисов. На нея почитателите на " сините " показаха терзанията си за бъдещето на футболния клуб. Те са подбудени от измененията в Закона за хазарта, които плануват лотарийните игри да се провеждат единствено от страната. Един от главните спонсори на отбора е компания за такива игри, благосъстоятелност на предприемача Васил Божков, който съобщи на две срещи с почитателите, че няма да може да отделя финанси за издръжката на клуба.

В диалога с почитателите Бойко Борисов предложи те да вземат акциите в клуба.

" Това е един пробив и една дребна крачка от доста огромния път. Въпросът е дали ние всички сме подготвени да го извървим. Много хора споделят, че не са подготвени да го извървят, споделят, че ще банкрутираме и евентуално са прави. Това не може да стане от през днешния ден за на следващия ден, би трябвало работа и подготовка, с цел да се реализира тази концепция. Но има нещо, което е извънредно значимо и би трябвало да бъде ясно ", сподели Хиндлиян.

" Господин Божков явно е човек с много съществени качества и явно доста добре може да преценя едни бъдещи събития. Господин Божков доста време отхвърляше среща с последователите на необятна основа, пред която да излезе и да изясни какви са му проектите и къде вижда последователите в целия този развой, тъй като " Левски " без последователи няма по какъв начин да стане. В един миг, когато той беше подложен под някакъв вид напрежение по отношение на бизнеса му, се срещна два пъти с последователите и съумя да настрои огромна част от общността в посока протести и метежи в отбрана на хазартния му бизнес.

Ние за хазартния бизнес ли сме или сме за " Левски "? Аз споделям, че организацията, която съставлявам, застава твърдо зад " Левски ". С оглед на тази позиция ние подаваме ръка на господин Божков и му предлагаме, в случай че неговият
хазартен бизнес бъде обиден по някакъв метод и той няма опция да дава тези 2 млн. лв. на месец, които казахме, че се дават... Той е воден от концепцията, че желае да помогне на " Левски ". Това беше декларирано от него и на двете срещи. И че е имал ентусиазъм да избави клуба. Господин Божков по публични данни е един от най-богатите българи. Ако той желае в действителност да избави клуба, сигурно има вид да откри метод да продължи да финансира " Левски ". Ако не с 2 млн. лв. на месец, то с 1 млн. лв., или с 500 хиляди лв., или с 200 хиляди лв.. Но да излезе и да го каже: " Момчета, нещата стоят по този метод. Аз мога да направя от тук това, това и това. Какво ще извършите вие? ".

Тогава съм сигурен, че цялата левскарска общественост ще се активизира, ще създадем всичко допустимо, ще посещаваме мачове, с цел да продължим да даваме своя дан за добруването на клуба. В същото време господин Божков ще има поддръжката на една голяма маса от хора, зад която ще може да застане и да каже " Внимавайте какво вършиме! ", съобщи Хиндлиян.

" Трябва да надделее здравият разсъдък. Аз съм склонен, че последователите на " Левски ", в това число и аз, сме темпераментни хора, които сме подготвени да стигнат до крайности. Но дано надделее здравият разсъдък и да си помислим кои сме ние, какво зависи от нас, кого пазиме, влизаме ли в матрицата или не. Това е доста значимо да стане ясно и всеки самичък за себе си да си даде отговор преди да се тупа в гърдите и да изяснява, че " Левски " значи независимост ", добави той.

Председателят на НКП на " Левски " не скри, че последователите са разединени по тематиката за поддръжка на финансовия покровител. Той уточни като образец думите на тартора на фен-групата " Ултрас Левски " Адриан Петров след срещата в Министерски съвет.

" Не е лека обстановката, в която се намира " Левски ". Това е една огромна игра на нерви, на която ставаме очевидци. Във всеки един миг нещата могат да вземат друг процес. Както още на следващия ден може да се окаже, че " Левски " е с нов притежател от вида " бащица ", по този начин може господин Васил Божков, хората и компаниите към него, да продължат да финансират клуба, без оглед от развоя на драмата със Закона за
хазарта и на възможното лишаване на неговия лиценз. В последната една седмица, в обстановката, в която се оказахме, последователите на " Левски " изглеждахме консолидирани и монолитни. Вчера, след срещата стана ясно, че не е тъкмо по този начин. Представителят на една от групите - " Ултрас Левски ", удостовери тезата на Националния клуб на последователите и на Тръст " Синя България ", че " Левски " е пленник на политически и стопански ползи. Нещо, което сме артикулирали задоволително добре в последната една седмица и приказваме в последните 5 години. В същото време сподели, че неговото мнение е, че би трябвало да се застане твърдо на страната на притежателя. В подобен случай не влизаме ли в тази матрица?

Да, ние сме съгласни, че " Левски " е пленник на политически и стопански ползи, само че приказваме, че заставаме зад " Левски ". " Левски " е огромната концепция, " Левски " е задачата. " Левски " сега наподобява постоянен, има притежател, който се е афиширал с името си, няма ги подозренията за парашутизъм, каквито участваха преди него. Изпълнителният-директор Павел Колев съобщи, че сега " Левски " е постоянен и действа обикновено ", сподели той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР