Когато купуваме апартамент сме изправени пред много решения, които се

...
Когато купуваме апартамент сме изправени пред много решения, които се
Коментари Харесай

Апартамент на първи или последен етаж – плюсове и минуси

Когато купуваме апартамент сме изправени пред доста решения, които се отразяват на качеството ни на живот и комфорта в ежедневните обстановки. След като сме избрали местоположението и вида жилище, в което желаеме да живеем, е време да изберем етажа. Къде е по-добре да живеете, на първия или последния етаж? Представяме плюсовете и минусите на двете решения.

Апартамент на първи етаж, коства ли си?

Въпреки доста терзания на купувачите, е доста положително решение както за възрастни хора, по този начин и за фамилии с деца. Възрастните хора постоянно имат проблем с изкачването даже на десетина стълби и всеки, който в миналото е носил количка с дете, да вземем за пример до първия етаж, знае, че това е същинско предизвикателство. Живеейки на първия етаж, постоянно имаме опция да имаме „ парче земя “ под формата на дребна градина, което е невероятно на горните етажи. Очарованието на жилището на първия етаж сигурно ще бъде оценено от деца, които, в непосредствена непосредственост до детската площадка ще имат по -голямо предпочитание да излязат да играят.

Разбира се, животът на първия етаж има и дефекти. Първото, което идва на разум, сигурно са по-малко усамотение и в доста случаи нуждата от инсталиране на ролетни щори и пердета, които да ни отделят от протичащото се на открито и по-голям звук от улицата денем, в сравнение с горните етажи. Струва си обаче да се знае, че апартамент на партерен етаж в нова постройка се разграничава в доста връзки от апартамент с сходно разположение в остарял блок. Новото строителство употребява разнообразни технологии и материали, както и съвременни прозорци, които изолират звуците извън доста по-добре.

Апартаментът е на последния етаж

Апартаментът на последния етаж има доста преимущества - преди всичко можем да споменем прелестната панорама. Собствениците на жилища на последния етаж също имат доста повече изолираност от останалите поданици на постройката, което също значи повече независимост и няма потребност да се " покрива " от съседите. Голямото количество дневна светлина и тишината, които доминират на по-голяма надморска височина, също са значими, а спокойствието, близостта до небето и короните на дърветата разрешават същинско успокоение и релакс.

Когато купуваме апартамент на последния етаж в нова постройка, би трябвало да сме сигурни, че покривът е стегнат и няма опция той да протече и наводни жилището. Струва ли си да купите апартамент на последния етаж? Очевидно зависи от упованията, както и от бюджета. Най-високите жилища постоянно се свързват и с по-висока цена. Това сигурно ще бъде добър избор за хора, които ценят красивата панорама, тишина и успокоение, както и за тези, които не желаят да вземат участие всекидневно в оживения живот на имението.

Кой етаж да избера?

Когато избираме апартамент, на първо място би трябвало да се ръководим от метода си на живот, потребностите и удобствата, които ни интересуват. В началото би трябвало да анализирате най-важните аспекти и да помислите добре дали някакви недостатъци са допустими за вас или не.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР