Когато компаниите планират маркетинг, радиото често е изключвано от списъка

...
Когато компаниите планират маркетинг, радиото често е изключвано от списъка
Коментари Харесай

Най-важните две съставки на радио рекламата

Когато фирмите възнамеряват маркетинг, радиото постоянно е изключвано от листата им от медийни канали. В същото време радиоспотовете може да бъдат високо ефикасен инструмент за постигане до целевия пазар. Те може да са очевидно, сполучливо средство за рекламиране, в случай че са направени вярно, както и извънредно разочароващи, в случай че са направени не както би трябвало.

Първата стъпка за всяка компания, решила да прегърне радиото като своя медия и да му гласоподава доверие, е в това управлението й да разбере доста добре и в елементи по какъв начин радио рекламата работи. За да бъдете сполучливи посредством тази медия, би трябвало да следвате две неща: ясно известие и постояноство.

Най-голямата неточност, която фирмите вършат, е да мислят, че 60 секунди ефирно време значи, че би трябвало оптимално да се възползват от него и да наблъскат колкото може повече излъчена информация. Реклами като тези стават натоварващи, объркващи и скучни. Те карат хората да ги заглушават, което прави изхарчените рекламни пари безсмислени.

Поставете се в ролята на слушателя . Пуснете радиопрограма и се заслушайте в рекламите в нея. Обърнете внимание на тези, които съумяват да сграбчен вниманието ви и на останалите, които слушате, само че не чувате. След това се замислете за какво първите ви влияят по този начин. Ако съперник има сполучлив радио спот, чуйте го и разберете какво се харесва в него на аудиторията, към която и вие се стремите.

Добрата реклама не споделя истории, тя основава

С неизменност в излъчването известието ви ще бъде чуто. Ако се фокусирате върху един или два предлагани от вас продукта или услуги ще сторите най-добре. Ако в бъдеще желаете да рекламирате други ваши оферти, създайте втора, трета, обособена реклама за тях. След това ги сложете в ротация с първата и по този начин ги редувайте. Правейки това ще извършите един от сполучливите трикове в радио рекламирането и ще ви излезе по-малко пари. Всяко от известията би трябвало да бъде предавано задоволително пъти, с цел да може да се записва от публиката.

Хората се придвижват вътре и отвън вашия таргет пазар непрекъснато. Ето за какво, да бъдете в ефир непрекъснато ще сътвори повече известност и по-траен отпечатък в мозъка на слушателите и евентуални купувачи. Смята се, че нормално човек би трябвало да чуе една радио реклама 20 пъти или повече, с цел да я разбере добре, да я запамети и да разграничи продукта в процеса на покупка. Ако телефонът на компанията ви стартира да звъни, ще знаете, че сте си свършили работата с радио рекламата добре. От друга страна, в случай че не можете да си позволите да се фокусирате единствено върху един артикул или услуга и да закупите вярно рекламно време, в което спотът ви да се върти непрекъснато, може би е най-добре да се насочите към друг канал, с цел да рекламирате.

Матю Торън разяснява тематиката в уеб страницата YoungEntrepreneur
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР