Когато китайската студентка Йева Джан за първи път започна да

...
Когато китайската студентка Йева Джан за първи път започна да
Коментари Харесай

Стартиращите компании в Китай се изправят срещу големи световни марки за красота

Когато китайската студентка Йева Джан за първи път стартира да се занимава с грим, тя имаше очи единствено за „ японски и южнокорейски марки “, само че в този момент 18-годишната ученичка е заредила своя „ несесер с китайски “.

Изкушена да купува от реклами в обществените медии и стриймъри онлайн, тя споделя, че „ мъчно може да направи разлика “ сред по-евтините локални марки и някои от най-големите имена в международната хубост.

Местните компании навлизат в петите на международни имена като L’Oréal, Estée Lauder и Shiseido в Китай, вторият по величина пазар за хубост в света по продажби. Умелото им потребление на обществените медии и концентрацията върху по-малко богатите градове, подценявани от задграничните компании, им оказа помощ да се наложи.

Делът на локалните етикети в онлайн продажбите на 40 топ козметични марки в Китай набъбна до 47,9% през първите 10 месеца на 2023 година от 43,6% година по-рано, съгласно данни на Euromonitor. Той предвижда, че пазарът на цветна козметика в Китай, който включва про...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР