Когато катедралата Нотр Дам в Париж се запали и претърпя

...
Когато катедралата Нотр Дам в Париж се запали и претърпя
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Катедралата Нотр Дам отваря врати на 8 декември 2024 г.

Когато катедралата Нотр Дам в Париж се възпламени и претърпя големи вреди през 2019 година, това беше опустошително културно събитие. Едно от най-емблематичните творби на средновековната архитектура в света, горящо в пламъци.

Но в този момент, съвсем пет години след тази злополука, най-сетне получихме публична вест по кое време катедралата още веднъж ще отвори порти.

8 декември 2024 година е датата, която е избрана за повторното отваряне на Нотр Дам, което значи, че тогава тя към този момент ще може да приема местн и туристи.

В годините след пожара на Нотр Дам през април 2019 година имахме няколко намека за това по какъв начин може да наподобява средновековната катедрала, когато бъде възобновена. Един проект допуска, че новата Нотр Дам може да има тип на „ Дисни “ със светлинни и звукови резултати, до момента в който различен предлага да се даде на региона към катедралата огромно зарево със зеленина и подземна пътека.

Оттогава управляващите са избрали да го възстановят както беше. 96-метровият шпил е пресъздаден и емблематичният център на катедралата също е възроден.

Първоначално имаше късмет Нотр Дам да отвори още веднъж в точния момент за Олимпийските игри в Париж, които би трябвало да се проведат през лятото на 2024 година Въпреки това, заради затруднения при стабилизирането на структурата, планът наподобява е лишил малко повече време от предстоящото.

Във всеки случай това е страхотна вест! Една от най-емблематичните забележителности на Париж за всички времена ще отвори порти по това време идната година.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР