Когато камерата за отчитане на превишена скорост в даден район

...
Когато камерата за отчитане на превишена скорост в даден район
Коментари Харесай

Измислиха как камерите за скорост винаги да са на печалба

Когато камерата за отчитане на превишена скорост в даден регион работи дълго време, водачите привикват с нея и инстинктивно понижават скоростта при доближаване. Така, устройството в даден миг се оказва неефикасно и стопира да носи доходи, оповестява Automedia.bg.

``
реклама

Властите в Латвия обаче взеха решение този проблем, като от това страдат точно нарушителите. Рецептата се оказа доста елементарна - при доближаване на радара водачът инстинктивно понижава скоростта, след което дава газ и форсира. Решението в тази ситуация е да се обърне камерата в противоположна посока и тя да следи отдалечаващия се автомобил.

Оказва се, че сходна процедура съществува в доста страни от Европа. Когато една камера престане да носи пари (тоест, премиващите през региона свикнат с нея), тя просто се обръща на 180 градуса. Минава най-малко месец, преди водачите да свикнат с новото състояние, само че за този интервал огромна част от тях са санкционирани за превишена скорост.

Подобно скица може да се употребява много време, тъй като се оказва, че нездравословният табиет, съгласно който водачът форсира незабавно след подминаването на радара, не може да бъде изкоренен даже със съществени санкции.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР